Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για Μέση Ανατολή: Η κρίση αυτή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 21:01 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για Μέση Ανατολή: Η κρίση αυτή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν» - Τι είπε για Κυπριακό, Τουρκία και οικονομία - Δείτε βίντεο

Για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας ως προς τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν» είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν θα συνοδεύει η παρότρυνση όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου η κρίση αυτή να εκτονωθεί, να μην επεκταθεί και να μην αποκτήσει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης», είπε αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση