Πρωτομαγιά: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 15:14 Πρωτομαγιά: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ (φωτο intime)

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά, που η επίσημη αργία της με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας έχει μεταφερθεί την Τρίτη 7 Μαΐου.

Η απεργία θα έχει αντίκτυπο και στις συγκοινωνίες καθώς με την απόφαση συμμετοχής που έλαβε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε κινητοποιήσεις

"Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ”διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη" αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου, και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων.

Η ΑΔΕΔΥ "καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ”παρών” στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η του Μάη σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κοραή".

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάση εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι οδηγοί αστικών λεωφορείων στην Αθήνα. Ειδικότερα, τα λεωφορεία τη Μεγάλη Τετάρτη θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 20:00 ή νωρίτερα. Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις αστικές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση