Η Αθήνα ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Αμερικανούς φέτος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 11:52 Η Αθήνα ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Αμερικανούς φέτος (φωτο Reuters)

Αδυναμία στην Ευρώπη φαίνεται πως έχουν οι Αμερικανοί καθώς όλο και περισσότεροι θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με την Delta Air Lines.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία δημοσίευσε την δεύτερη ετήσια λίστα με τους πιο περιζήτητους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2024 – και τα πιο περιζήτητα μέρη είναι διεθνή.

Σύμφωνα με τα δεδομένα αναζήτησης της Delta Air Lines στις ΗΠΑ από την 1η Νοεμβρίου 2023 έως τις 18 Μαρτίου 2024, για ταξίδια μεταξύ Μαϊου και Αυγούστου 2024, η λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς είχε πολλούς μη αναπάντεχους τουριστικούς προορισμούς.

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη είναι οι πάντα δημοφιλείς προορισμοί που βρέθηκαν και φέτος στην κορυφή της λίστας, ενώ το Δουβλίνο, η Βαρκελώνη και το Βανκούβερ του Καναδά έχουν μεγάλη ζήτηση.

Η Αθήνα ξεχωρίζει στις αναζητήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών

Οι αναζητήσεις και για τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς αυξήθηκαν περισσότερο από 150% από το 2023, αλλά ένας ξεχώρισε περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Η Αθήνα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος με μια επιβλητική αύξηση 248% στις αναζητήσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Αν και η πρωτεύουσα της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην τέταρτη θέση συνολικά, είχε σημαντικά μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους άλλους προορισμούς σε σύγκριση με το 2023.

Η λίστα με τους 10 κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς της Delta Air Lines

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των καλοκαιρινών προορισμών της Delta με τις περισσότερες αναζητήσεις για το 2024:

1. Λονδίνο, Αγγλία
2. Παρίσι, Γαλλία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Αθήνα, Ελλάδα
5. Κανκούν, Μεξικό
6. Άμστερνταμ, Ολλανδία
7. Τόκυο, Ιαπωνία
8. Δουβλίνο, Ιρλανδία
9. Βαρκελώνη, Ισπανία
10. Βανκούβερ, Καναδάς

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση