Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού – Η αποκάλυψη για τους αριθμούς που τον «κινητοποίησαν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024 09:29 Δημήτρης Παπανικολάου: Απέρριπταν την κόρη μου σε σχολεία λόγω αυτισμού – Η αποκάλυψη για τους αριθμούς που τον «κινητοποίησαν»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα του Alpha, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1/5. Με αφορμή το βιβλίου του, ο πρώην μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κόρη του και το bullying που δέχθηκε επειδή βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

«O αυτισμός λέγεται αόρατη αναπηρία, δεν φαίνεται κάτι οπτικά και αυτό κρύβει και παγίδες. Εγώ ξεκίνησα όλη αυτή την καμπάνια λόγω της κόρης μου, της Άριας που είναι στο φάσμα του αυτισμού, διαγνωσμένη από τρεισήμισι ετών και τώρα κοντεύει τα 18. Υπήρχαν πάρα πολύ άσχημες συμπεριφορές απέναντι της. Σε σχολεία με το bullying, στο tiktok με τη λέξη αυτιστικός, αποκλεισμοί, διωξίματα και απομόνωση», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Ακόμα και τα ίδια τα σχολεία δεν την δέχονταν… Επειδή είχαμε πάρα πολλές απορρίψεις, κάποια στιγμή πάμε σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Πηγαίνοντας εγώ και οι γυναίκα μου για να στηρίξουμε το παιδί, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά δεν μπορεί να είναι και κανένας γύρω μας, ο γιατρός είπε στη σύζυγο μου “μην παρεξηγείς τον Δημήτρη, έχει στοιχεία Άσπεγκερ”. Το Άσπεγκερ είναι η υψηλότερη, ή ηπιότερη αν θέλετε, μορφή αυτισμού», εξομολογήθηκε. . «Την έχουν ο Έλον Μασκ, ο Αϊνστάιν, ο Νεύτωνας κι εγώ!» συμπλήρωσε με χιούμορ.

«Μίλησα για μένα λοιπόν δημόσια, έχοντας τον Νίκο Γκάλη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πλάι μου, γιατί, όταν απλώνεις ένα φως, βγάζεις και άλλους από το καβούκι τους και πηγαίνουν και άλλοι στον γιατρό» ανέφερε, ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Όπως αποκάλυψε o Δημήτρης Παπανικολάου, ο τίτλος του βιβλίου 11:11 προήλθε από τους αριθμούς που εκείνος και η γυναίκα του έβλεπαν συνέχεια μπροστά τους μετά τη διάγνωση της κόρης τους, «παρότι προσπαθήσαμε να μην τρελαθούμε ότι μας μιλάει το σύμπαν».

«Ένα βράδυ που ήμασταν χάλια με τη γυναίκα μου και το παιδί μου, εμφανίστηκαν αυτοί οι αριθμοί στο κινητό και άρχισα να τους μελετώ και σημαίνουν όλοι μοναδικοί και όλοι ίσοι. Αυτοί οι αριθμοί με κινητοποίησαν. Έχουμε καταφέρει πολλά αλλά μπορούμε περισσότερα» είπε.

Η Κατερίνα Καινούργιου διάβασε μάλιστα μερικά από τα μηνύματα που έλαβε ως πατέρας από απορρίψεις της κόρης του από ομάδες και σχολεία λόγω του αυτισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση