Ο παρολογισμός των rapid test...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 07:40 Ο παρολογισμός των rapid test...

Και ο παρολογισμός των rapid test συνεχίζεται. ..

Το νοσοκομείο, πριν την είσοδο, σου ζητάει αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test, το οποίο για κάποιες κλινικές, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών.

Εννοείται ότι είναι μία λογική πρακτική , αν και χωρίς να είμαι γιατρός, η μετάλλαξη του κορωνοϊου που έχει επικρατήσει είναι πολύ πιο ήπια από τη γρίπη Α ή Β για τις οποίες δεν ζητείται αρνητικό τέστ.

Για τη διενέργεια του υποχρεωτικού rapid test υπάρχουν κρατικές δομές όπου η όλη διαδικασία εκτελείται δωρεάν, αλλά αυτές οι δομές λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 3:00' το μεσημέρι.

Δηλαδή ένας εργαζόμενος που εργάζεται το πρωί είναι δύσκολο να διενεργήσει δωρεάν rapid test.

Οπότε τα απογεύματα αλλά και τα Σαββατοκύριακα αναγκαστικά θα πρέπει να επισκεφτείς φαρμακείο, όπου το τέστ χρεώνεται μέχρι 10 ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει η Υπουργική Απόφαση.

Από εμπειρία στα φαρμακεία της Λαμίας τα rapid test χρεώνονται από 4 έως 10 ευρώ, χωρίς να υπάρχει μια ενιαία γραμμή.

Σήμερα βέβαια, Κυριακή 11/2/2024, ο φαρμακευτικός σύλλογος (σε συνεργασία με την Περιφέρεια?… Δεν είμαι σίγουρος για την διαδικασία) φρόντισε να μην  υπάρχει εφημερεύον φαρμακείο που να διενεργεί rapid test, οπότε η λύση είναι να το αγοράζουμε από φαρμακείο και να το εκτελούμε , με όση εξειδικευμένη εμπειρία κατέχει ο καθένας μας, μόνοι μας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Ειλικρινά νομίζω ότι η όλη διαδικασία είναι για γέλια … για κλάματα … δεν ξέρω.

Θεωρώ ότι στις κρατικές δομές εκτός του νοσοκομείο (π.χ. στην Έκθεση) δεν απαιτείται να λειτουργούν τόσες πολλές ώρες το πρωί (ούτε ουρές υπάρχουν ούτε και πολύ κόσμος ) και θα μπορούσαν κάλλιστα να πραγματοποιούν και rapid test τα απογεύματα. Δηλαδή 4 ώρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα, όλες τις ημέρες και ας γίνεται με ένα μικρό αντίτιμο για το κόστος του test

Είναι  εν μέρει παράλογο, ως συνοδός ασθενούς στο νοσoκομείο, μέσα σε ένα μήνα να έχω καταβάλει περίπου 100 ευρώ για τη διενέργεια rapid test...

Αναγνώστης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση