Μόλις 15 ετών ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε 5 άτομα στη Βόρεια Καρολίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 18:02 Μόλις 15 ετών ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε 5 άτομα στη Βόρεια Καρολίνα

Ένας έφηβος 15 ετών είναι ο ύποπτος ως δράστης των πυροβολισμών στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, από τους οποίους 5 άνθρωποι έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο ύποπτος δράστης των πυροβολισμών στη Βόρεια Καρολίνα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν για τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του.

Η δήμαρχος της πόλης Ράλεϊ, Μέρι-Αν Μπόλντγουιν, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά το αιματηρό περιστατικό και δήλωσε ότι 5 άνθρωποι έπεσαν νεκροί, εκ των οποίων και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενώ υπήρχαν και τραυματίες.

«Γύρω τις 20:00, η αστυνομία του Ράλι ανέφερε ότι έχει περικυκλώσει ύποπτο σε κατοικία στην περιοχή», είπε η Μπόλντγουιν, αναφερόμενη στην «θλιβερή και τραγική ημέρα» που έζησε η πόλη της.

Δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των νεκρών

Σε νέα συνέντευξη Τύπου που έδωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Ράλεϊ, Στέλα Πάτερσον, ανέφερε τα ονόματα των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς. Πρόκειται για έναν 52χρονο, μια 49χρονη, έναν 35χρονο, έναν 29χρονο (ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας) και ένα 16χρονο παιδί.

 

Όλα όσα έγιναν στη Βόρεια Καρολίνα

Τα πρώτα πυρά ακούστηκαν λίγο μετά τις 17:00 (σ.σ. τοπική ώρα, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) σε πεζόδρομο της πόλης σχεδόν 500.000 κατοίκων, πρωτεύουσας της Βόρειας Καρολίνας.

Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας αναπτύχθηκε στην περιοχή για να εντοπίσει τον δράστη των φόνων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Τον είδα μπροστά το σπίτι μου, στον κήπο. Κράταγε μακρύκανο κυνηγετικό τουφέκι και φόραγε στολή παραλλαγής», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WRAL ο Ρόμπερτ, αυτόπτης μάρτυρας που δεν επιθυμούσε να αναφερθεί το επώνυμό του.

«Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την παράλογη βία στην Αμερική», είπε η Μπόλντγουιν.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας, ο Ρόι Κούπερ, δήλωσε πως συνομίλησε με τη δήμαρχο και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας για να βοηθήσουν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση