Ταϊβάν: Μεγάλη έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 12:08 Ταϊβάν: Μεγάλη έκρηξη σε διυλιστήριο πετρελαίου

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27.10.2022) στο κρατικό διυλιστήριο πετρελαίου της Ταϊβάν CPC Dalin, που βρίσκεται στην πόλη Καοσιούνγκ. Κάτοικοι που μένουν πολλά χιλιόμετρα μακριά είδαν την έκρηξη και πυκνός καπνός σκέπασε τον ουρανό για τουλάχιστον μια ώρα. 

Η φωτιά στο κρατικό διυλιστήριο της Ταϊβάν CPC Dalin ξέσπασε στις 10.35 μ.μ. τοπική ώρα (17:35 ώρα Ελλάδας), μετά από έκρηξη. Πλάνα και εικόνες που μετέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δείχνουν πυκνό καπνό πάνω από το εργοστάσιο στον τομέα Σιαογκάνγκ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης δήλωσε πως η φωτιά κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρας σήμερα και πως κανείς δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και το youtube δείχνουν την φωτιά να μαίνεται και πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό για περισσότερη από μία ώρα.

Δείτε βίντεο:

Ο εκπρόσωπος του CPC Ρέι Τσανγκ δήλωσε πως υπήρξε «πολύ περιορισμένος αντίκτυπος» στην παραγωγή της εταιρίας καθώς διαθέτει πολλές άλλες παρόμοιες μονάδες στις εγκαταστάσεις της σε όλο το νησί. «Κινούμαστε γρήγορα για να εξετάσουμε την αιτία του συμβάντος και να κάνουμε βελτιώσεις», είπε ο Τσανγκ και πρόσθεσε πως από την αρχική έρευνα δείχνει ως αιτία τη διαρροή αερίου όμως χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι.

Ο δήμαρχος της Καοσιούνγκ Τσε Τσι Μάι ζήτησε από το CPC να αναστείλει όλες τις επιχειρήσεις του στη μονάδα μέχρι να ολοκληρωθεί μια επιθεώρηση και πρόσθεσε πως οι αρχές περιβάλλοντος και εργατικής νομοθεσίας επέβαλαν συνολικό πρόστιμο 5,3 εκατ. νέων δολαρίων Ταϊβάν (165.098,75 δολάρια ΗΠΑ) στην εταιρία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη μονάδα αριθμός 3, δήλωσε ο Τσανγκ της CPC. Η μονάδα, που έχει ικανότητα παραγωγής 40.000 βαρελιών την ημέρα σύμφωνα με τη Refinitiv Eikon, αφαιρεί το θείο από τα πετρελαϊκά προϊόντα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια συνηθισμένων εργασιών συντήρησης στη μονάδα, δήλωσε η διοίκηση της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση