Προειδοποιήσεις εκατέρωθεν από Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ για την παγκόσμια ειρήνη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 16:29 Προειδοποιήσεις εκατέρωθεν από Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ για την παγκόσμια ειρήνη

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι από τα όσα συζήτησε με τον Κινέζο ομόλογό του δεν διέκρινε άμεση απειλή εισβολής της Κίνας στην ΤαΪβάν.

Η τρίωρη συνάντηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφυγε στις 14:53 (ώρα Ελλάδας) από το ξενοδοχείο στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας όπου έγινε η πρώτη, μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο, απευθείας συνάντησή του με τον Κινέζο ηγέτη την ώρα που οι σχέσεις της Κίνας με την Δύση και ειδικά με τις ΗΠΑ δεν είναι στο καλύτερο σημείο τους.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ενώ είμαστε και εν αναμονή δηλώσεων από τον Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον συνομιλητή του ειδικά για την Ξινγιάνγκ, το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ. Ειδικά όμως για την Ταϊβάν είπε ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες σε μονομερείς αλλαγές στο στάτους κβο από όλες τις πλευρές και πως αυτό που επιθυμεί η παγκόσμια κοινότητα είναι να διατηρηθεί η ειρήνη στα στενό τα Ταϊβάν. 

«Είμαστε αντίθετοι στις πιεστικές και επιθετικές κινήσεις της Κίνας απέναντι στην Ταϊβάν οι οποίες υπονομεύουν την ειρήνη και την σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν και στην ευρύτερη περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ευημερία», φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Κίνας ο Τζο Μπάιντεν. 

Θετικό θεωρείται ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος ΗΠΑ – Κίνας με επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση