Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 08:06 Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Από Δευτέρα 22 έως Κυριακή 28 Απριλίου…

Πλούσιο και αυτή την εβδομάδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών. Από εκπαιδευτικές συναντήσεις, Διάκεια, αλλά και τα εγκαίνια του Ε65, είναι μερικές από τις ποιμαντικές υποχρεώσεις του, μαζί με τις Ιερές Λειτουργίες της «Βουβής Εβδομάδας», της έκτης και τελευταίας εβδομάδας της Μεγάλης Σαρακοστής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα από Δευτέρα 22 έως Κυριακή 28 Απριλίου 2024:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 

08:30 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομάδος μαθητών του Λυκείου Καμένων Βούρλων στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

10:00 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομίλου μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

20:00 μ.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Κενοτάφιο του Εθνοϊερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου (πεζόδρομος Καλύβα – Μπακογιάννη, Λαμία).

Κατάθεση λόγου ευγνωμοσύνης στον τόπο θυσίας του ήρωα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Εναπόθεση στεφάνων από άνθη πορφυρού χρώματος από τους τέσσερις διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

20:30 μ.μ.: Εκκίνηση από το Κενοτάφιο Λαμπαδηφορίας Ιστορικής Μνήμης με προορισμό τον ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

08:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο, τόπο σύλληψης και σφαγής του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα στη Χαλκωμάτα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

10:00 π.μ.: Εκδήλωση για την παράδοση του έργου του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) στην Σήραγγα Περιοχή Όθρυος (26ο χλμ.).

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

07:30 π.μ.: Συνοδική διακονία στην Αθήνα.

19:00 μ.μ.: «Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους προσοίσωμεν».

Ύμνοι και Θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, από τους μαθητές των Παραρτημάτων Δυτικής Φθιώτιδος και Ραχών «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ» του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Συμμετέχουν η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Στυλίδος και η Παραδοσιακή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας. Την εκδήλωση πλαισιώνει Παραδοσιακή Ορχήστρα με μαθητές και καθηγητές του Ωδείου.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 

07:00 π.μ.: Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 (ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ.: «Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους προσοίσωμεν».

Ύμνοι και Θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας, από τους μαθητές των Παραρτημάτων Κάτω Τιθορέας, Καμένων Βούρλων - Μώλου, Παραλίας Λιβανατών και Μαλεσίνας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η Εκκλησιαστική - Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Λοκρών. Την εκδήλωση πλαισιώνει Παραδοσιακή Ορχήστρα με μαθητές και καθηγητές του Ωδείου.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

09:30 π.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από τον Σύλλογο Γυναικών Μεξιατών στο Ιερό Επισκοπείο στην Λαμία.

(Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5).

10:00 π.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας στο Ιερό Επισκοπείο στην Λαμία. (Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5).

10:30 π.μ.: «Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση. Από τη Γη στον ουρανό».

Προπασχάλια εκδήλωση που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Φθιώτιδας, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Λύκειο -Γυμνάσιο Λαμίας «΄Οσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και το Μουσικό  Σχολείο Λαμίας υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

(Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Νέα Άμπλιανη, Λαμία)

14:30 μ.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ξηριωτίσσης Κοιμητηρίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. - 13:30 μ.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά της πόλεως, συλλόγους και φορείς στο Ιερό Επισκοπείο στην Λαμία.

(Δεσποτικό, Σκληβανιώτου 5).

19:30 μ.μ.: «Ανάστα η Πατρίς μου».

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με ύμνους και θρήνους της Μεγάλης Εβδομάδος από τα μουσικά σύνολα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ὁ ΜΕΛΩΔΟΣ» καθώς και απαγγελία επίκαιρων αποσπασμάτων από την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

(Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη, Λαμία).

Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:30 μ.μ.: Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση