Walter Cunningham: Ο αστροναύτης του Apollo 7 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 10:04 Walter Cunningham: Ο αστροναύτης του Apollo 7 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών

Ο Walter Cunningham, ο οποίος πέταξε στο διάστημα ως αστροναύτης στο Apollo 7, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε η NASA.

«Ο Walter Cunningham ήταν πιλότος μαχητικού αεροσκάφους, φυσικός και επιχειρηματίας – αλλά, πάνω απ’ όλα, ήταν εξερευνητής», δήλωσε ο Μπιλ Νέλσον.

Ο Αμερικανός αστροναύτης ήταν ο τελευταίος επιζών της πρώτης αποστολής της NASA. Το Apollo 7 ήταν μια επανδρωμένη αποστολή 11 ημερών το 1968 . Το συνεργείο κέρδισε επίσης ένα Emmy για την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από το διάστημα στην τηλεόραση. Άνοιξε τον δρόμο για την προσγείωση στο φεγγάρι από το Apollo 11 λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα.

 

 

Η NASA σημείωσε ότι «συνέβαλε στην επιτυχία του προγράμματος προσεδάφισής μας στη Σελήνη». Εκπρόσωπος της οικογένειάς του είπε ότι πέθανε σε νοσοκομείο στο Χιούστον την Τρίτη από φυσικά αίτια.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την απέραντη περηφάνια μας για τη ζωή που έζησε και τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που ήταν – πατριώτης, εξερευνητής, πιλότος, αστροναύτης, σύζυγος, αδελφός και πατέρας», δήλωσε η οικογένεια.

«Ο κόσμος έχασε έναν άλλο αληθινό ήρωα και θα μας λείψει πολύ» σημειώνεται.

Γεννήθηκε στο Creston της Αϊόβα και πήρε μεταπτυχιακό στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

 

 

Πηγή: enikos,gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση