«Πολύ σοβαρός κίνδυνος» η διαρροή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με την Ουκρανία, εκτιμά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 22:14 «Πολύ σοβαρός κίνδυνος» η διαρροή απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με την Ουκρανία, εκτιμά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Πολύ σοβαρό» κίνδυνο αποτελεί για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η διαρροή απόρρητων εγγράφων, τα περισσότερα εκ των οποίων σχετίζονταν με την Ουκρανία, εκτίμησε σήμερα (10.4.2023) το Πεντάγωνο, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων 24ώρων.

Το γεγονός ότι αυτή η διαρροή των απόρρητων εγγράφων έγινε στο ίντερνετ συνιστά «πολύ σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και μπορεί δυνητικά να τροφοδοτήσει την παραπληροφόρηση», είπε στους δημοσιογράφους ο Κρις Μίγκερ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα φαίνεται ότι είναι αυθεντικά, ωστόσο σύμφωνα με το Πεντάγωνο ορισμένες από τις εικόνες μοιάζουν να έχουν τροποποιηθεί.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ενημερώθηκε για πρώτη φορά για τη διαρροή των εγγράφων αυτών στο διαδίκτυο στις 6 Απριλίου. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν επίσης τις Επιτροπές Εθνικής Ασφάλειας του Κογκρέσου για τις εξελίξεις αυτές.

Πηγή: ΑΠ Ε- ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση