Aμμοθύελλα στο Πεκίνο για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα - «Σκηνικό Blade Runner»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 11:05 Aμμοθύελλα στο Πεκίνο για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα - «Σκηνικό Blade Runner»

Οι αρχές της πόλης κάλεσαν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Μια σφοδρή αμμοθύελλα έπληξε το Πεκίνο και βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας για τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα, με πολλούς κατοίκους να μένουν σε εσωτερικούς χώρους για να προστατευτούν από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η κινεζική πρωτεύουσα, όπως αποτυπώνεται και στις εικόνες, είχε καλυφθεί από ένα σύννεφο πορτοκαλί ομίχλης το βράδυ της Δευτέρας. Αν και οι συνθήκες σήμερα είναι καλύτερες, η ομίχλη συνεχίζει να υφίσταται.

Οι αρχές του Πεκίνου κάλεσαν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι υγιείς ενήλικες κλήθηκαν να απέχουν από τις υπαίθριες δραστηριότητες και να φορούν μάσκες.

Τη Δευτέρα, ο δείκτης ποιότητας του αέρα εκτοξεύθηκε σε επίπεδα «σοβαρής ρύπανσης», σύμφωνα με το Δημοτικό Κέντρο Οικολογικής και Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης του Πεκίνου.

Οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων PM10 ξεπέρασαν τα 1.321 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στις 21:00 της Δευτέρας. Πρόκειται για αριθμό σχεδόν 30 φορές πάνω από το όριο που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι Πεκίνο πλήττεται τακτικά από αμμοθύελλες την άνοιξη, με το νέφος να επιδεινώνεται από την αυξανόμενη βιομηχανική δραστηριότητα και την ταχεία αποψίλωση των δασών σε όλη τη βόρεια Κίνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το εν λόγω φαινόμενο σχολιάστηκε έντονα στο κινεζικό διαδίκτυο.

Ένας χρήστης στο Weibo, το αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Twitter, παραπονέθηκε για την έντονη μυρωδιά, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ γήινη». Ένας άλλος χρήστης παρομοίασε το σκηνικό με την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Blade Runner».

Με πληροφορίες από CNN

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση