Ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στην Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα μοιράσει δωρεάν αντηλιακά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 10:16 Ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στην Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα μοιράσει δωρεάν αντηλιακά

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το καλοκαίρι θα διατεθούν αντηλιακές κρέμες σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Δωρεάν αντηλιακή προστασία θα παρέχεται στους πολίτες στην Ολλανδία αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό το καλοκαίρι θα διατεθούν αντηλιακές κρέμες σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Εκπρόσωπος της κλινικής δήλωσε ότι ένας από τους δερματολόγους της είχε την ιδέα να διατίθεται αντηλιακή κρέμα, στη θέση των απολυμαντικών χεριών που δίδονταν κατά την περίοδο της πανδημίας. Οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια.

Η αντηλιακή κρέμα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη προστασία κατά της νόσου και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να την εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνει τελετουργικό όπως το βούρτσισμα των δοντιών, δήλωσε αξιωματούχος.

«Κοστίζει λίγα χρήματα, αλλά εκτιμούμε πολύ την υγεία των ανθρώπων» σημείωσε ο ίδιος και επεσήμανε πως «βλέπουμε τακτικά ανθρώπους να απολαμβάνουν τον ήλιο, αλλά να παραμελούν την προστασία τους».

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος αυξάνονται τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% από το 2001.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση