Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο που επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 18:18 Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο που επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας εντοπισμού υποβρυχίου που μετέφερε τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο αγνοείται στον Ατλαντικό ωκεανό.

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά την εξαφάνιση υποβρυχίου που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τουρίστες για να δουν από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, η ακτοφυλακή της Βοστώνης ανέφερε ότι επιχείρηση για την εύρεση του υποβρυχίου ήταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε, αν υπήρχαν επιβαίνοντες.

Σημειώνεται πως μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η OceanGate Expeditions, μια ιδιωτική εταιρεία που αναπτύσσει υποβρύχια για τέτοιες αποστολές, δημοσίευσε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μια από τις αποστολές της ήταν «σε εξέλιξη», ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, με τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ακόμα δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές, να χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια (195.270 £) για μια θέση στην 8ήμερη αποστολή της. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) στον πυθμένα του Ατλαντικού, και 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά. Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση