«Δεν μας επηρεάζει η αποχώρηση της Wagner» λέει η Ρωσία - «Δεν θα γίνει νέα επιστράτευση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 10:50 «Δεν μας επηρεάζει η αποχώρηση της Wagner» λέει η Ρωσία - «Δεν θα γίνει νέα επιστράτευση»

Η αποχώρηση της Wagner από το μέτωπο της Ουκρανίας δεν μειώνει το αξιόμαχο των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Αντρέι Καρταπόλοφ, πρόεδρο της επιτροπής αμυντικών υποθέσεων της ρωσικής κάτω Βουλής.

Όπως δήλωσε, τακτικός στρατός της Ρωσίας μπόρεσε να απωθήσει την ουκρανική αντεπίθεση χωρίς να εμπλακούν μαχητές της Wagner.

«Τη στιγμή της ανταρσίας, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι του ομίλου Wagner στην πρώτη γραμμή, ήταν όλοι σε στρατόπεδα», σύμφωνα με τον Καρταπόλοφ.

Ο Καρταπόλοφ υποστήριξε επίσης πως «δεν θα απαιτηθεί νέα επιστράτευση».

Ρώσος κοινοβουλευτικός με επιρροή απέκλεισε σήμερα την ιδέα νέας επιστράτευσης για να αντικατασταθούν τα μέλη της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, που πλέον δεν συμμετέχουν στις μάχες στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο πρόεδρος έχει πει πως δεν θα υπάρξει νέα επιστράτευση», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη επιστράτευσης σήμερα και στο εγγύς μέλλον», επέμεινε.

Μετά την ανταρσία, ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δέχθηκε να εξοριστεί στο έδαφος της Λευκορωσίας, έπειτα από συμφωνία για τη σύναψη της οποίας μεσολάβησε το Μινσκ, σύμμαχος της Μόσχας.

Δυνάμει των όρων της συμφωνίας αυτής, οι μαχητές της Βάγκνερ είχαν την επιλογή να πάνε στη Λευκορωσία, να υπογράψουν συμβάσεις με τον ρωσικό στρατό ή να επανενταχθούν στην πολιτική ζωή.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν διαβεβαίωσε ότι η ένοπλη ανταρσία του δεν είχε σκοπό την ανατροπή της ρωσικής κυβέρνησης αλλά να σωθεί η Wagner από τη διάλυσή της κατ’ εντολή του ρωσικού γενικού επιτελείου, το οποίο κατηγορούσε για ανικανότητα και σειρά ηττών στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τη 13η Ιουνίου, μερικά 24ωρα μετά την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων, ο Πούτιν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους ότι «οι αποφάσεις όσον αφορά την επιστράτευση» λαμβάνονται «ανάλογα με τους στόχους που ορίζουμε, όμως δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη σήμερα», σύμφωνα με το site του Κρεμλίνου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση