Αργεντινή: Οργή μετά τη δολοφονία 11χρονης από ληστές ενώ πήγαινε στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 21:19 Αργεντινή: Οργή μετά τη δολοφονία 11χρονης από ληστές ενώ πήγαινε στο σχολείο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους δύο «motochorros» να χτυπούν το κορίτσι για να του αρπάξουν το κινητό και να το εγκαταλείπουν αβοήθητο στην άσφαλτο

Οργή έχει προκαλέσει στην Αργεντινή ο τραγικός θάνατος της Μορένα Ντομίνγκεζ, ενός 11χρονου κοριτσιού που δέχτηκε επίθεση ενώ πήγαινε στο σχολείο της στο Λανούς του Μπουένος Άιρες, από δύο κακοποιούς που επέβαιναν σε μηχανάκι, οι οποίοι την χτύπησαν, τη λήστεψαν και την παράτησαν αβοήθητη στο οδόστρωμα. Η μικρούλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή από εσωτερική αιμορραγία λίγο αργότερα.

Η σοκαριστική επίθεση καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και δείχνει τους δύο «motochorros» (όπως ονομάζονται στη χώρα οι ληστές που δρουν με μηχανάκια) να παρασύρουν το κορίτσι για να αρπάξουν το κινητό του και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή.

Στα πλάνα εμφανίζονται οι προσπάθειες ενός περαστικού να τους προλάβει και ενός οδηγού αυτοκινήτου να τους μπλοκάρει κάνοντας ελιγμούς με το όχημά του, οι οποίες όμως έπεσαν στο κενό, αφού οι δράστες χτύπησαν αστραπιαία και διέφυγαν.

Το βίντεο δείχνει επίσης ένα άτομο να προσπαθεί να βοηθήσει τη μικρούλα σηκώνοντάς την από την άσφαλτο για να τη μεταφέρει στο πεζοδρόμιο αλλά, όπως είναι εμφανές, το κοριτσάκι αδυνατεί να σταθεί, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού που θα επέφερε λίγη ώρα μετά τον θάνατό του.

 
morena

Σύμφωνα με την Buenos Aires Herald, δύο αδέλφια συνελήφθησαν σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης. Ο 28χρονος Μιγκέλ Ανχέλ Μανταριάγκα και ο 25χρονος Ντάριο Πουμπέρτο Μανταριάγκα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 10-25 ετών εάν βρεθούν ένοχοι, με τις εισαγγελικές Αρχές να δηλώνουν ότι υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους.

madariagaa
Οι δύο συλληφθέντες

To περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Αργεντινή. Πολλοί υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής ακύρωσαν τις συγκεντρώσεις τους, ενώ πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες από εξοργισμένους πολίτες που κατακεραυνώνουν την απραξία των Αρχών για την εγκληματικότητα που καλπάζει στη χώρα.

πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση