NASA: Ζήσαμε το θερμότερο καλοκαίρι από τον 19ο αιώνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 15:33 NASA: Ζήσαμε το θερμότερο καλοκαίρι από τον 19ο αιώνα

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ από το 1880 που ξεκίνησαν οι καταγραφές θερμοκρασίας.

Καθώς το φετινό εξαιρετικά θερμό καλοκαίρι εξελισσόταν διάφοροι φορείς ή μεμονωμένοι ειδικοί υποδείκνυαν ανέφεραν ότι τα στοιχεία έδειχναν ότι όλα δείχνουν πώς το φετινό καλοκαίρι θα σπάσει διάφορα ρεκόρ θερμοκρασίας. Ο Ιούλιος καταγράφηκε ως ο πιο θερμός εδώ και εκατοντάδες ή και χιλιάδες έτη. Πολλές αναφορές για αυτό το θέμα είχε κάνει στη διάρκεια του καλοκαιριού η NASA. Σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ (GISS) της NASA αναφέρεται ότι το καλοκαίρι του 2023 ήταν το θερμότερο στη Γη από τότε που ξεκίνησαν οι οργανωμένες καταγραφές με επιστημονικό τρόπο το 1880.

Οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος μαζί ήταν 0,23 βαθμοί Κελσίου θερμότεροι από οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι τα τελευταία 140 χρόνια. Αυτό το ρεκόρ έρχεται καθώς η πολύ μεγάλη ζέστη σάρωσε φέτος μεγάλο μέρος του κόσμου, επιτείνοντας τις θανατηφόρες πυρκαγιές στον Καναδά και τη Χαβάη και πυροδοτώντας κύματα καύσωνα στη Νότια Αμερική, την Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ πιθανότατα συνέβαλε σε έντονες βροχοπτώσεις σε Ιταλία, Ελλάδα και Κεντρική Ευρώπη.

«Οι θερμοκρασίες ρεκόρ του καλοκαιριού του 2023 δεν είναι απλώς ένα σύνολο αριθμών αλλά έχουν ως αποτέλεσμα τρομερές συνέπειες στον πραγματικό κόσμο. Από τις υψηλές θερμοκρασίες στην Αριζόνα και στις ΗΠΑ γενικότερα μέχρι τις πυρκαγιές στον Καναδά και τις ακραίες πλημμύρες στην Ευρώπη και την Ασία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα απειλούν ζωές και τα προς το ζην σε όλο τον κόσμο. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αποτελούν απειλή για τον πλανήτη μας και τις μελλοντικές γενιές, απειλές που η NASA και η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις αντιμετωπίζουν κατά μέτωπο» δήλωσε ο διοικητής της NASA Μπιλ Νέλσον.

Η NASA συγκεντρώνει δεδομένα θερμοκρασίας της επιφάνειας του αέρα από δεκάδες χιλιάδες μετεωρολογικούς σταθμούς, καθώς και δεδομένα θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας από όργανα που βασίζονται σε πλοία και σημαδούρες. Αυτά τα ακατέργαστα δεδομένα αναλύονται με τη χρήση μεθόδων που λαμβάνουν υπόψη τη διαφορετική απόσταση των σταθμών θερμοκρασίας σε όλο τον κόσμο και για τις επιπτώσεις της αστικής θέρμανσης που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τους υπολογισμούς.

Naftemporiki.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση