Sky News: Η «σκοτεινή σκιά του Ιράν» κρέμεται πάνω από τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 17:45 Sky News: Η «σκοτεινή σκιά του Ιράν» κρέμεται πάνω από τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς

Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στις προκλήσεις που θέτει αυτή η σύγκρουση, παρά μόνο πολιτική, δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής στο Sky News, ο οποίος εξηγεί πώς το Ιράν εμπλέκεται στον πόλεμο.

Δεν πρόκειται για έναν πόλεμο που καθοδηγείται από συμβατικές δυνάμεις, αλλά αντίθετα από «σπλαχνικό μίσος», δήλωσε ο Sean Bell στο Sky News.

Είπε ότι αξίζει να θέσουμε το ερώτημα «ποιος επωφελείται;» από τις τριβές στην περιοχή, και έδειξε προς το Ιράν.

Ενώ ορισμένοι από τους γείτονες του Ισραήλ έχουν αρχίσει να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Τελ Αβίβ, το Ιράν «δεν θέλει να το δει αυτό να συμβαίνει», αντίθετα χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς, δήλωσε ο Bell.

«Έτσι, αν και δεν έχουμε αποδείξεις, η σκοτεινή σκιά του Ιράν κρέμεται πολύ βαριά πάνω στον χρόνο και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης».

Γιατί δεν έχει ξεκινήσει χερσαία εισβολή του Ισραήλ

Όσον αφορά τα αντίποινα των Ισραηλινών, καθυστερούν μια χερσαία εισβολή για να «επεξεργαστούν ποιοι είναι οι στόχοι τους», δήλωσε ο Bell.

Ένα ερώτημα είναι πώς θα χρησιμοποιήσουν τα τεθωρακισμένα οχήματά τους, τα οποία είναι απίθανο να διεισδύσουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Αυτές περιγράφονται με τις λευκές περιοχές στον παρακάτω χάρτη, ενώ στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε μεγάλες περιοχές με πράσινο χρώμα όπου υπάρχει "ευκαιρία για τις ισραηλινές δυνάμεις να κινηθούν στην περιοχή της Γάζας" και να "εκφοβίσουν" τις δυνάμεις της Χαμάς στα πληθυσμιακά κέντρα, δήλωσε ο Μπελ.

Αυτό θα δημιουργούσε μια "σταδιακή προσέγγιση" σε οποιαδήποτε επιχείρηση, επιτρέποντας στο Ισραήλ "να κάνει μια παύση και στη συνέχεια να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια".

Εν τω μεταξύ, θα "μαζεύουν πληροφορίες" χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες, υποκλέπτοντας επικοινωνίες και αναζητώντας πληροφορίες από συμμάχους.

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση