Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη Πούτιν με 87,97% δίνει το exit poll

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 20:50 Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη Πούτιν με 87,97% δίνει το exit poll

Τα exit polls δείχνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε μια τεράστια πλειοψηφία στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, οι οποίες...είχαν μόνο ένα πιθανό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με exit poll του ρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης, το 87,97% των πολιτών ψήφισε τον Πούτιν.

Ο Πούτιν είχε απέναντί του τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν άσκησαν κριτική στην εξουσία του ούτε στην εισβολή του στην Ουκρανία.

Στο 73% η συμμετοχή στις εκλογές του Πούτιν

Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με τις αναφορές, μια σημαντική αύξηση από το 67,5% στις τελευταίες εκλογές του 2018, μετέδωσε το SkyNews.

Αλλά, με 11 ζώνες ώρας σε ολόκληρη τη χώρα, είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, σχολιάζει το βρετανικό μέσο. Επίσης οι διεθνείς ανταποκρίσεις από το αχανές κράτος, το οποίο το Κρεμλίνο ελέγχει με σιδηρά πυγμή, δεν καθίστανται εύκολη υπόθεση για ασφαλή συμπεράσματα.

Περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν διαδικτυακά στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής.

Νωρίτερα, ανταποκριτής του αμερικανικού NBC, δήλωσε και αυτός ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν 73%.

Περισσότεροι από 114 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου, μεταξύ άλλων σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που προσαρτήθηκαν παράνομα από τη Μόσχα, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν μόνο εν μέρει τις περιοχές αυτές, επισημαίνεται.

Οι αντιφρονούντες έστειλαν μήνυμα

Η διαδικασία της ψηφοφορίας συνέχισε σήμερα για τρίτη και τελευταία ημέρα, στις προεδρικές εκλογές που ήταν κομμένες και ραμμένες στη θριαμβευτική επανεκλογή του Βλαντίμιρ Πούτιν, με την αντιπολίτευση να έχει εξαλειφθεί και το Κρεμλίνο να εμφανίζει την εθνική ενότητα ως πατριωτικό καθήκον, εν μέσω της σύγκρουσης με την Ουκρανία.

Σήμερα, ωστόσο ξεχώρισε η αντίδραση των Ρώσων που εναντιώνονται στο καθεστώς, με την συμβολική εισροή χιλιάδων σε εκλογικά κέντρα το μεσημέρι, στο κάλεσμα της δράσης: «Μεσημέρι κατά του Πούτιν», για να ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε για να ψηφίσουν έναν από τους άλλους τρεις υποψηφίους απέναντι στον Πούτιν.

Το μήνυμα της χήρας του Ναβάλνι

«Μια μέρα θα νικήσουμε», δήλωσε η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Βερολίνου, την ρωσική πρεσβεία.

Αφού έδωσε την ψήφο της, η Γιούλια Ναβάλνια είπε, ότι το μήνυμά της προς τον ρωσικό λαό είναι: «Να είστε γενναίοι μια μέρα πολύ σύντομα θα νικήσουμε». Όταν ρωτήθηκε για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε ότι «δεν έχει κάποιο μήνυμα» για τον Ρώσο ηγέτη.

Αποκάλεσε τον πρόεδρο Πούτιν «δολοφόνο» και «γκάνγκστερ» που οδήγησε τη χώρα της σε πόλεμο.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση