Τύπος έπαιζε για 73 ώρες ασταμάτητα video games: Οι τραγικές επιπτώσεις στην υγεία του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 09:40 Τύπος έπαιζε για 73 ώρες ασταμάτητα video games: Οι τραγικές επιπτώσεις στην υγεία του

Η δοκιμασία εκτυλίχθηκε σε ένα ίντερνετ καφέ, με αποκορύφωμα την τραγική άφιξη του άντρα στα επείγοντα περιστατικά.

Σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που λειτουργεί ως μια ζοφερή υπενθύμιση των κινδύνων που ενέχει η κατάχρηση στα videogames, ένας 25χρονος άνδρας αντιμετώπισε ένα απειλητικό για τη ζωή του ιατρικό επείγον περιστατικό αφού επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο παιχνιδιών χωρίς διακοπή που διήρκεσε 73 ώρες. Η δοκιμασία εκτυλίχθηκε σε ένα ίντερνετ καφέ, με αποκορύφωμα την τραγική άφιξη του άντρα στα επείγοντα περιστατικά, νεκρός κατά την άφιξη, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των νοσοκόμων να τον επαναφέρουν με θωρακικές συμπιέσεις.

Η ιστορία του άντρα δεν είναι μόνο μια προσωπική τραγωδία, αλλά αναδεικνύει επίσης τους κινδύνους του εθισμού στα παιχνίδια και το τίμημα που μπορεί να επιφέρει στο σώμα. Απόφοιτος κολλεγίου που φιλοδοξούσε να γίνει streamer βιντεοπαιχνιδιών στο διαδίκτυο, ο άντρας βρέθηκε χαμένος στον εικονικό κόσμο, αποτραβηγμένος από την πραγματικότητα, τις προσωπικές ευθύνες, ακόμη και τη βασική αυτοφροντίδα. Η αφοσίωσή του στα παιχνίδια έγινε εμμονή, με αποτέλεσμα να περνάει μέρες ολόκληρες στο τοπικό ίντερνετ καφέ, εγκαταλείποντας τον ύπνο, το φαγητό, το νερό και την υγιεινή.

Η σωματική αδράνεια και η παραμέληση κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός μοιραίου Σαββατοκύριακου, όταν ο άντρας ξεκίνησε ένα παιχνίδι διάρκειας 73 ωρών χωρίς σημαντικά διαλείμματα για τροφή. Η παρατεταμένη περίοδος ακινησίας και η έλλειψη ενυδάτωσης επιβάρυναν σοβαρά το σώμα του. Όταν σηκώθηκε για πρώτη φορά μετά από μέρες, αισθάνθηκε ζαλάδα, κατέρρευσε και βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να κληθούν επειγόντως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κατά την άφιξη στα επείγοντα, η ιατρική ομάδα αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση. Ένα υπερηχογράφημα αποκάλυψε οξεία μαζική πνευμονική εμβολή, μια κατάσταση κατά την οποία ένας θρόμβος αίματος μπλοκάρει την αρτηρία που οδηγεί στους πνεύμονες, προκαλώντας ξαφνικές και καταστροφικές επιπτώσεις στη λειτουργία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος. Η δεξιά πλευρά της καρδιάς του άντρα ήταν πρησμένη, γεγονός που υποδήλωνε ότι ο θρόμβος αίματος είχε προκαλέσει σημαντική δυσφορία στο καρδιαγγειακό του σύστημα, συστρέφοντας και παραμορφώνοντας την καρδιά του.

Η βασική αιτία αυτού του τραγικού συμβάντος ήταν η φλεβική στάση, μια κατάσταση κατά την οποία το αίμα συσσωρεύεται στις φλέβες λόγω έλλειψης κίνησης, ιδίως στα πόδια. Η παρατεταμένη καθιστή θέση, ιδίως με τρόπο που συμπιέζει τις φλέβες, επιδεινώνει αυτόν τον κίνδυνο. Στην περίπτωση του άντρα, αυτή η ακινησία οδήγησε στο σχηματισμό μιας εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, στα πόδια του. Όταν σηκώθηκε όρθιος, ο θρόμβος αποκολλήθηκε και ταξίδεψε προς την καρδιά του, προκαλώντας τελικά την πνευμονική εμβολή.

Η ιστορία του άντρα υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία της σωματικής κίνησης και των διαλειμμάτων κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων παιχνιδιού ή οποιασδήποτε καθιστικής δραστηριότητας. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σχεδιασμένο για παρατεταμένη αδράνεια και οι συνέπειες της παραμέλησης αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι σοβαρές, όπως καταδεικνύει αυτή η τραγωδία.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση