Έκανε ξύπνια επέμβαση στον εγκέφαλο και τραγουδούσε Τέιλορ Σουίφτ για να βοηθήσει τους γιατρούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 09:24 Έκανε ξύπνια επέμβαση στον εγκέφαλο και τραγουδούσε Τέιλορ Σουίφτ για να βοηθήσει τους γιατρούς

Έπρεπε να αφαιρέσει όγκο από την αριστερή πλευρά.

Μια γυναίκα υποβλήθηκε ξύπνια σε εγχείρηση στον εγκέφαλο και μάλιστα τραγουδούσε Τέιλορ Σουίφτ σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να βοηθήσει τους γιατρούς για να μην πειράξουν κάποιο ευαίσθητο σημείο.

Η Selena Campione από το Νιου Τζέρσεϊ διαγνώστηκε με γλοίωμα χαμηλού βαθμού, έναν όγκο στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, το οποίο αναπτύσσονταν αργά και έπρεπε να αφαιρεθεί, σύμφωνα με τη New York Post.

Έτσι, οι γιατροί την ετοίμασαν για χειρουργείο, αλλά δεν χορήγησαν ολική αναισθησία, λόγω της επικινδυνότητας της επέμβασης. Συγκεκριμένα, ο όγκος βρισκόταν στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ομιλία και την κινητική ικανότητα.

Οπότε την κράτησαν ξύπνια και ζήτησαν να μιλάει ή τραγουδάει κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να καταλάβουν αν αγγίξουν λάθος σημείο, αφού τυχόν λάθος θα μπορούσε να είναι μη αναστρέψιμο.

@dailyvoicenewjersey

Stanhope mom Selena Campione sings Taylor Swift during awake brain surgery to remove a tumor.

♬ original sound - dailyvoicenewjersey

Μάλιστα, οι γιατροί τη ρωτούσαν λεπτομέρειες για τα τραγούδια ή να επαναλάβει μερικούς στίχους, για να δοκιμάσουν τη μνήμη της, αφού θα μπορούσε να επηρεαστεί από την επέμβαση.

«Είχα τρομοκρατηθεί. Ευτυχώς, δεν κατάλαβα τίποτα στην επέμβαση. Τραγουδούσα Τέιλορ Σουίφτ και η ώρα κύλισε γρήγορα, τόσο που ξαφνιάστηκα, όταν τελείωσε το χειρουργείο», είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, η Selena Campione έχει αναρρώσει από την περιπέτεια της υγείας της και επιστρέψει στην καθημερινότητα της, ενώ πραγματοποιεί εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: dailyvoicenewjersey

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση