Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην Μέση Ανατολή – Πολεμικό συμβούλιο ετοιμάζει ο Νετανιάχου για την απειλή του Ιράν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 21:19 Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην Μέση Ανατολή – Πολεμικό συμβούλιο ετοιμάζει ο Νετανιάχου για την απειλή του Ιράν

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που κατηγορείται από την Τεχεράνη για την πολύνεκρη επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

«Αναπτύσσουμε πρόσθετα μέσα στην περιοχή για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές προσπάθειες αποτροπής και να ενισχύσουμε την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ, ενώ νωρίτερα ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως θεωρεί υπαρκτή την απειλή του Ιράν για το Ισραήλ. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι είδους είναι αυτές οι ενισχύσεις.

Συνάντηση του Νετανιάχου με μέλη του πολεμικού συμβουλίου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, μεταξύ αυτών με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και τον αντιπολιτευόμενο Μπένι Γκαντζ, σύμφωνα με το BBC.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CBS News, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί χρησιμοποιώντας περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκάδες πυραύλους κρουζ και ενδεχομένως βαλλιστικούς πυραύλους κατά στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση