Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν θα δεχτούμε τον τερματισμό του πολέμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 18:34 Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν θα δεχτούμε τον τερματισμό του πολέμου

Αμετακίνητος στην θέση του είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ότι δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ισραηλινοί και Αμερικανοί Αξιωματούχοι, γράφει το newsit.gr, αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου τόνισε πως αν η Χαμάς επιμείνει στον τερματισμό του πολέμου, η συμφωνία δεν θα γίνει αποδεκτή. Παράλληλα θα πραγματοποιήσει την επίθεση στη Ράφα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν παλεύει για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, λέγοντας ότι «η ώρα είναι τώρα» για μια συμφωνία που θα απελευθερώσει αιχμαλώτους και θα έφερνε παύση στον πόλεμο. Ο Νετανιάχου ωστόσο διατυμπανίζει ότι η εισβολή στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς ακόμα και αν επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός για 40 ημέρες και απελευθέρωση των ομήρων.

«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποίησε γραφείο του.

Χαμάς: Στόχος μας ο τερματισμός του πολέμου
Από την πλευρά της Χαμάς θα απαντήσει στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία «μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε αξιωματούχος της οργάνωσης, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, το αίτημα για λήξη του πολέμου. Να σημειωθεί ότι η Χαμάς εξετάζει σχέδιο που προβλέπει κατάπαυση του πυρός 40 ημερών και ανταλλαγή πολλών ομήρων για μεγαλύτερο αριθμό Παλαιστινίων αιχμαλώτων.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουχάιλ αλ-Χίντι, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, τόνισε ότι θα «δώσουν ξεκάθαρα την απάντησή τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».  Επανέλαβε ότι στόχος της Χαμάς εξακολουθεί να είναι «ο τερματισμός του πολέμου», αίτημα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προχωρήσει στην χερσαία επίθεσή του στη νότια Γάζα.
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση