Σακίρα: Κατέληξε σε συμφωνία αφού δήλωσε ένοχη για φοροδιαφυγή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:56 Σακίρα: Κατέληξε σε συμφωνία αφού δήλωσε ένοχη για φοροδιαφυγή (φωτο instagram)

Το ύψος του προστίμου που καλείται να πληρώσει.

Η Σακίρα γλύτωσε τη φυλάκιση, μέσω συμφωνίας στην οποία κατέληξε με το δικαστήριο της Βαρκελώνης, καθώς κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή.

Νωρίτερα το πρωί σήμερα ξεκίνησε η δίκη της Σακίρα, και λίγες ώρες αργότερα όπως έγινε γνωστό, αποδέχτηκε την ενοχή της για φοροδιαφυγή, αποφεύγοντας έτσι την φυλάκιση, καθώς αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών, χωρίς να γλυτώνει ωστόσο το πρόστιμο.

Συγκεκριμένα καλείται να πληρώσει 7,3 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 23,8 εκατομμυρίων ευρώ που της είχαν επιβληθεί, και η ποινή φυλάκισής της μειώνεται στα τρία έτη, δηλαδή έξι μήνες για καθένα από τα έξι αδικήματα, για απάτη κατά του Δημοσίου ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012 και 2014.

Σε ανακοίνωση της ωστόσο εξακολουθεί και δηλώνει «αθώα», δικαιολογώντας τους λόγους για την επίτευξη της συμφωνίας.

«Πρέπει να επιλέξω τις μάχες μου και το πιο σημαντικό για μένα τώρα είναι να κάνω τα πάντα ώστε τα παιδιά μου να ζήσουν μια πλήρη ζωή και να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Τα ίδια μου το έχουν ζητήσει», λέει χαρακτηριστικά.

Η Σακίρα έχει ήδη επιστρέψει τα 14,5 εκατομμύρια που απαιτούσε η ισπανική εφορία και για αυτό η Εισαγγελία εφάρμοσε την άκρως ειδική ελαφρυντική απόφαση για μείωση της ποινής της.

Με πληροφορίες του Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση