Οπενχάιμερ: «Έσπασε» όλα τα ταμεία και έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 09:51 Οπενχάιμερ: «Έσπασε» όλα τα ταμεία και έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο είναι πιο γεμάτες από ποτέ χάρη στην άφιξη δύο ταινιών που έγιναν αμέσως blockbusters.

Η ταινία «Oppenheimer» κέρδισε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια την ίδια μέρα που η αντίστοιχη της Barbie έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα από το box office .

Το ποσό των 552,9 εκατομμυρίων δολαρίων - που υπολογίζεται από την Universal Pictures το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε- κάνει το έπος του Κρίστοφερ Νόλαν την πιο επιτυχημένη ταινία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει βγει ποτέ στο box office.

Έγινε επίσης η ταινία με την υψηλότερη εισπρακτική βαθμολογία «R» από την κυκλοφορία της στις 21 Ιουλίου.

Η φύση της ως «βιογραφικής ταινίας» της προσθέτει επίσης τα εύσημα για την εισπρακτική της επιτυχία, καθώς έγινε μόλις η τέταρτη που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμια έσοδα - μετά τα Bohemian Rhapsody, Passion of the Christ και American Sniper.

Η πιο επιτυχημένη ταινία λοιπόν για τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο στη μεγάλη οθόνη, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Florence Pugh και Robert Downey JR, ξεπέρασε τη Dunkirk (527 εκατομμύρια $), το Saving Private Ryan (482 εκατομμύρια $) και το Pearl Harbor (449 εκατομμύρια $) σύμφωνα με Box Office Mojo .

Μετά τον Oppenheimer και η Barbie αποτελεί μια επιτυχία ρεκόρ. Οι εισπράξεις του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την καθιστούν την ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις που έχει σκηνοθετηθεί αποκλειστικά από γυναίκα!

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση