ChatGPT: Τι εμφάνιση θα είχε το chatbot αν ήταν ανθρωποειδές;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:40 ChatGPT: Τι εμφάνιση θα είχε το chatbot αν ήταν ανθρωποειδές;

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης DALL-E με το οποίο έγινε η οπτικοποίηση έχει εκπαιδευτεί να δίνει διαφορετικές απαντήσεις κάθε φορά

Το ChatGPT έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας λόγω των δυνατοτήτων του και ορισμένοι αναρωτήθηκαν τι εμφάνιση θα μπορούσε να έχει το εν λόγω εργαλείο αν ήταν ένα ανθρωποειδές. 

Πώς γίνεται κάτι που δείχνει τόσο ενημερωμένο και έξυπνο να μην έχει πρόσωπο; Με αφετηρία αυτή την ερώτηση ένας redditor με το όνομα Pranjal ζήτησε από το ChatGPT να περιγράψει την ανθρωπόμορφη εμφάνισή του:

«Έχω ένα κομψό, μεταλλικό εξωτερικό με λαμπερές πινελιές που αντιπροσωπεύουν τα κυκλώματα και τα στοιχεία επεξεργασίας δεδομένων της εικονικής μου ύπαρξης. Τα μάτια μου είναι οθόνες που αλλάζουν χρώμα ή δείχνουν δεδομένα. Έχω στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας που μου επιτρέπουν να προβάλλω ένα ολογραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη μπροστά μου. Έχω και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως την ικανότητα να χειρίζομαι ψηφιακά αντικείμενα», απάντησε το chatbot.

Στη συνέχεια, ο Pranjal απευθύνθηκε στο DALL-E, ένα άλλο ΑΙ που μετατρέπει το κείμενο σε εικόνα. Με το κείμενο του ChatGPT όπου περιέγραφε τον εαυτό του προέκυψε η εξής εικόνα:

Όπως πολλά ανθρωποειδή, το ChatGPT απεικονίζεται ως ανδρόγυνο ενόσω φοράει κάτι που μοιάζει με μεταλλική κουκούλα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τόσο το ChatGPT όσο και ο DALL-E έχουν εκπαιδευτεί να δίνουν διαφορετικές απαντήσεις κάθε φορά, οπότε την επόμενη φορά που θα ερωτηθούν κάτι παρόμοιο τα αποτελέσματα θα είναι άλλα.

Ακολουθούν περισσότερες οπτικοποιήσεις, οι οποίες απεικονίζουν το chatbot ως ανθρωποειδές:

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση