Κέβιν Μίτνικ: Η απίστευτη ιστορία του «πιο καταζητούμενου» χάκερ στον κόσμο που πέθανε στα 59 του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 15:40 Κέβιν Μίτνικ: Η απίστευτη ιστορία του «πιο καταζητούμενου» χάκερ στον κόσμο που πέθανε στα 59 του

Ο Αμερικανός χάκερ πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας – Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του και η τεράστια κλοπή δεδομένων υπολογιστών και αριθμών πιστωτικών καρτών

Σε ηλικία 59 ετών πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας ο Κέβιν Μίτνικ ένας από τους διασημότερους και πλέον καταζητούμενους Αμερικανούς χάκερ. 

Το όνομά του θεωρήθηκε από πολλούς ως συνώνυμο με τη λέξη xάκερ. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον χαρακτήρισε ως τον «Νο1 καταζητούμενο για ηλεκτρονικά εγκληματα στην ιστορία των ΗΠΑ». Άλλωστε τη δεκαετία του 1990, ο ίδιος έκανε μια πρωτοφανή επίθεση, κλέβοντας δεδομένα υπολογιστών και αριθμούς πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα το FBI να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του. Κατάφερε να γλιτώσει τη σύλληψη για δύο χρόνια, μέχρι που του πέρασαν χειροπέδες.

Στο μεταξύ, παραβίασε υπολογιστές, δίκτυα τηλεφώνων, κυβερνητικά έγγραφα και δημόσια συστήματα, ενώ εισέβαλλε σε συστήματα σημαντικών εταιρειών, όπως οι EC, Motorola, Nec, Nokia, Sun Microsystems, Fujitsu Siemens, Apple καθώς και σε συστήματα του FBI. Το τέλος της πορείας του ξεκίνησε όταν προσπάθησε να παραβιάσει τον προσωπικό υπολογιστή ενός άλλου χάκερ, του Τσουτόμου Σιμομούρα.

Η φήμη του ήταν τόσο μεγάλη που υπήρχε ο μύθος ότι μπορούσε, αν ήθελε, να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα, απλά και μόνο σφυρίζοντας σε ένα τηλέφωνο.

Μετά την αποφυλάκισή του, εργάστηκε ως σύμβουλος σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

-->
Προσαρμοσμένη αναζήτηση