Κι όμως ο «Παπα-Στρουμφ» υπήρξε: Ο άνθρωπος που ήταν μόνιμα μπλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 20:37 Κι όμως ο «Παπα-Στρουμφ» υπήρξε: Ο άνθρωπος που ήταν μόνιμα μπλε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περίεργη περίπτωση ενός ανθρώπου που έμεινε μπλε για πάντα.

Η ιστορία του Paul Karason είχε προκαλέσει σάλο πριν από αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ όταν είχε γίνει γνωστή. Έκτοτε έμεινε στην ιστορία ως «Παπα-Στρουμφ» ή «Μπλε Άνθρωπος».

Ο Paul Karason από την Ουάσιγκτον έπασχε από μια σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της δερματίτιδας. Τότε αποφάσισε να καταναλώσει με δική του πρωτοβουλία κολλοειδή χλωριούχο άργυρο σε μια προσπάθεια να σταματήσει το δέρμα του να ξεφλουδίζει. Άρχισε επίσης να τρίβει το μείγμα στο δέρμα του.

 
 

Όπως ισχυρίστηκε η θεραπεία λειτούργησε ωστόσο, είχε μια φρικτή παρενέργεια. Το δέρμα του απέκτησε ένα περίεργο ασημί-μπλε χρώμα. Όταν ρωτήθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα πότε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, απάντησε ότι ένας φίλος του ήταν αυτός που το παρατήρησε πρώτος.

Ο Paul, έγινε γνωστός ως «Blue Man» («Ο Μπλε Άνθρωπος») και «Papa Smurf» («Παπα-Στρουμφ») λόγω του χρώματος που είχε αποκτήσει το δέρμα του. Το 2008, εμφανίστηκε στην εκπομπή Today μαζί με την τότε φίλη του και συζήτησαν την αντίδρασή του στο να τον αποκαλούν «Papa Smurf».

«Αυτό ήταν ένα παρατσούκλι που δεν εκτιμούσε, ανάλογα με το ποιος το έλεγε. Αν ήταν ένα παιδί που έτρεχε προς το μέρος του λέγοντάς του "Papa Smurf", αυτό θα έβαζε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του. Αλλά αν ήταν ένας ενήλικας, τότε...», ανέφερε χαρακτηριστικά η φίλη του.

Η «κάτω βόλτα» και ο θάνατος

Ένα χρόνο μετά την παρουσία του στην εκπομπή, η ζωή του Karason άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Δυσκολευόταν να βρει δουλειά, χώρισε με την αρραβωνιαστικιά του, έχασε το σπίτι του και υπέφερε από διάφορες κρίσεις υγείας, όπως καρκίνο του προστάτη και καρδιακά προβλήματα.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Paul Karason πέθανε σε ηλικία 62 ετών σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου νοσηλευόταν για πνευμονία μετά από καρδιακή προσβολή, αλλά και ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή: gazzetta.gr

 


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση