Ξενάγηση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Θήβας στη ΜΕΑ Θήβας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 14:38 Ξενάγηση μαθητών του 3ου ΓΕΛ Θήβας στη ΜΕΑ Θήβας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, μαθητές της A’ & Β’ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Θήβας, με τη συνοδεία του Διευθυντή τους κ. Γεώργιου Φίλου και της εκπαιδευτικού κας Μαρίας Βασιλείου, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. (Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.), στο πλαίσιο του μαθήματος της Χημείας και των ευρύτερων βιωματικών δράσεων που υλοποιεί το σχολείο τους με θέμα το περιβάλλον.

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Θήβας και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Θήβας,  η οποία αποτελεί την πρώτη τέτοια Μονάδα που έχει κατασκευαστεί στη Στερεά Ελλάδα, στο πρότυπο της οποίας αναμένεται να κατασκευαστούν κι άλλες, ενώ ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία στις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τα διάφορα στάδια λειτουργίας της ΜΕΑ, όπως:

  • Υποδοχή πρώτης ύλης
  • Μηχανική διαλογή υλικών
  • Κατηγοριοποίηση υλικών
  • Δεματοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών με πρέσα
  • Παραγωγή οργανικού υλικού για κομπόστ από αερόβια χώνευση
  • Παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση
  • Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από βιοαέριο
  • Ωρίμανση και ραφιναρία οργανικού υλικού

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων μίλησαν στους μαθητές για την αξία της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, που οφείλουμε όλοι να υιοθετούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση