Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου λόγω της... χορωδίας των Χριστουγέννων!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 14:52 Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου λόγω της... χορωδίας των Χριστουγέννων!

Παραιτήθηκε ο Μάρκο Πάρμα, διευθυντής του δημοτικού σχολείου και γυμνασίου της περιοχής Ροτσάνο, κοντά στο Μιλάνο, ο οποίος είχε αποφασίσει την αναβολή της καθιερωμένης χορωδίας των Χριστουγέννων «για να μην θιγεί η ευαισθησία αλλόθρησκων μαθητών».

Ο Πάρμα είχε αποφασίσει η χριστουγεννιάτικη χορωδία των μαθητών να αναβληθεί, από τις 23 Δεκεμβρίου, για τις 21 Ιανουαρίου, μετατρέποντάς την σε «πρόγραμμα χειμερινών τραγουδιών».
Στο συγκεκριμένο σχολείο το 20% των μαθητών είναι μουσουλμάνοι και ο διευθυντής θεώρησε ότι δεν ήταν η πρέπουσα στιγμή (λόγω και του κλίματος που δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού) για να δεχθεί την πρόταση δυο μητέρων, «να διδάξουν χριστιανικά τραγούδια στο σύνολο των μαθητών».

Η υπόθεση πήρε αμέσως μεγάλη διάσταση και οι γονείς των παιδιών διχάστηκαν. Ένα μέρος υπερασπίσθηκε τον Μάρκο Πάρμα, με τη λογική ότι, κυρίως η Λέγκα του Βορρά, διαστρέβλωσε και εκμεταλλεύθηκε πολιτικά το όλο γεγονός.
Κάποιοι άλλοι - ανάμεσά τους και κάποιοι αλλοδαποί μουσουλμάνοι- δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πραγματοποιηθεί κανονικά η καθιερωμένη συναυλία των Χριστουγέννων με την χορωδία των μαθητών.
Μάλιστα, θέλησε να παρέμβει και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο «διάλογος δεν σημαίνει ότι πρέπει να πνίγουμε τις διάφορες ταυτότητες σε ένα ασαφές και ανούσιο πολιτικά ορθόν» και κατά συνέπεια «όλη η Ιταλία, χριστιανών και λαϊκών, δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστεί τα Χριστούγεννα, ό,τι και αν πιστεύει ο διευθυντής σχολείου του Ροτσάνο».

Ο 63χρονος διευθυντής αποφάσισε τελικώς να παραιτηθεί, αν και επανέλαβε ότι η απόφασή του «στόχευε μόνον στον σεβασμό όσων έχουν μια άλλη κουλτούρα και θρησκεία» και επιθυμούσε «να συμβάλει στην κοινωνική ένταξη όλων των κατοίκων της περιοχής».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση