Το πρώτο λάμα-φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ: Γιατί αγαπάμε τόσο τα φουντωτά καμηλοειδή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 16:28 Το πρώτο λάμα-φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ: Γιατί αγαπάμε τόσο τα φουντωτά καμηλοειδή Photo: Instagram

Όλα τα έχουμε δει πλέον: Golden Retriever-δήμαρχο, γάτα-βιβλιοθηκάριο, ακόμα και λάμα φοιτητή. Ναι, καλά διαβάσατε – τελικά υπάρχουν λάμα που τα παίρνουν τα γράμματα!

Στο College of Liberal Arts του Oregon, στις ΗΠΑ, ο Caesar – ο αποκαλούμενος και No Drama Llama – αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του στην τέχνη της κλωστοϋφαντουργίας. Η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή επιλογή συνδέεται, το δίχως άλλο, με τη στενή σχέση των λάμα με τα μάλλινα και τα υφαντά προϊόντα, καθώς με το μαλλί τους φτιάχνονται αριστουργήματα. Με ανάρτησή του στο Instagram, το Κολέγιο ανακοίνωσε ότι είναι το πρώτο στη χώρα που δέχτηκε ένα λάμα να σπουδάσει σε προπτυχιακό πρόγραμμα.

Ο χειριστής του Caesar, Larry McCool, ιδιοκτήτης της Φάρμας Mystic Llama στην περιοχή Jefferson, συζήτησε το θέμα της καριέρας του περήφανου και χαρισματικού λάμα με τον πρύτανη του Κολεγίου Larry Rodgers, ο οποίος ανακοίνωσε: “Το CLA ανυπομονεί να γίνει ο ηγέτης της συμπερίληψης των καμηλοειδών στην ανώτερη εκπαίδευση σε όλη τη χώρα. Η αφοσίωσή μας στο να εκπαιδεύσουμε έναν ποικιλόμορφο πληθυσμό ανθρώπων και λάμα ακαδημαϊκών δεν θα τελειώσει εδώ. Μέσα στους επόμενους μήνες, πρόκειται να ανακοινώσουμε μια γενναιόδωρη χορηγία που θα χρηματοδοτήσει 25 ολικές υποτροφίες για την Τάξη των Λάμα του 2029”.

Ο Caesar είναι η μασκότ του πανεπιστημίου, και είναι πάντα πρόθυμος να χαρίσει αγκαλιές στους φοιτητές και στους επισκέπτες.

Εκτός από το βασικό πτυχίο του στην κλωστοϋφαντουργία, ο Caesar πρόκειται να μελετήσει και Ισπανικά, καθώς και να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα στον τομέα της Διοίκησης Ζωολογικών Κήπων.

Με την ευκαιρία, ας δούμε μερικά fun facts για τα φανταστικά αυτά ζώα:

Έχουν συγγένεια με τις καμήλες.

 

Χρησιμοποιούνται, όπως αυτές, για το κουβάλημα αγαθών διανύοντας μεγάλες αποστάσεις. Οι άνθρωποι δεν τα καβαλάνε. Τα λάμα έχουν πολύ ξεκάθαρα όρια, και αν υπερφορτωθούν θα καθίσουν κάτω και θα σταματήσουν να κινούνται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Προέρχονται από τα βουνά της Νότιας Αμερικής.

Μπορεί κανείς να βρει λάμα στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Περού, στο Εκουαδόρ, στη Βολιβία, και στην Αργεντινή.

Όταν εκνευρίζονται φτύνουν.

Πρόκειται για το πιο διάσημο χαρακτηριστικό τους. Αν ενοχληθεί από άνθρωπο ή από άλλο ζώο, το – κανονικά πολύ κοινωνικό – λάμα βγάζει τη γλώσσα του και φτύνει μερικώς μεταβολισμένη τροφή (κυρίως γρασίδι) σε μια απόσταση που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,5 μέτρα.

 

Είναι απόλυτα φυτοφάγα.

Τα λάμα έχουν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πεπτικό σύστημα που τα βοηθά να τρέφονται αποκλειστικά με γρασίδι και άλλα φυτά. Εκτός των άλλων, δεν χρειάζεται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς το βρίσκουν στα φυτά που τρώνε. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα καθιστούν ιδιαίτερα ανθεκτικά σε δύσκολες συνθήκες και αφιλόξενα περιβάλλοντα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα περιττώματά τους είναι διάσημα επειδή δεν μυρίζουν σχεδόν καθόλου, και χρησιμοποιούνται ως λίπασμα φιλικό προς το περιβάλλον. Οι Ίνκα, μάλιστα, τα αποξήραιναν, τα έκαιγαν, και τα χρησιμοποιούσαν ως καύσιμο.

Γίνονται εξαιρετικά ζώα θεραπείας.

Εκτός από τη βοήθεια – και το μαλλί – που προσφέρουν στους ανθρώπους ως ζώα κοπαδιού, τα λάμα γίνονται και εξαιρετικά ζώα θεραπείας, και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σχολεία, νοσοκομεία, και γηροκομεία. Τα πηγαίνουν πολύ καλά με τους ανθρώπους, τους χαρίζουν ευχαρίστηση, γαλήνη και συντροφιά. Πιθανότατα, λοιπόν, αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους το College of Liberal Arts του Oregon καλωσόρισε τον Caesar στα έδρανά του.

Πηγή: topetmou.gr

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση