"Μεταξύ σφύρας και άκμωνος" ή "πως χωράνε δυο καρπούζια σε μια μασχάλη;"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 16:45 "Μεταξύ σφύρας και άκμωνος" ή "πως χωράνε δυο καρπούζια σε μια μασχάλη;"

Με τις δυο αυτές εκφράσεις η λαϊκή μας παράδοση περιγράφει τη δύσκολη θέση που μπορεί να βρεθεί κάποιος όταν προσπαθεί να αναλάβει ευθύνες περισσότερες από αυτές που αντέχουν οι πλάτες του. Όταν ανεπιτυχώς προσπαθεί να περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί χωρίς να γνωρίζει ισορροπία.

Δεν γνωρίζουμε ποια από τις δύο παροιμίες μας μπορούν να περιγράψουν καλύτερα την εναγώνια προσπάθεια του περιφερειακού συμβούλου και κατά δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Μακρακώμης Κώστα Καραγιάννη να ισορροπήσει μεταξύ αυτών των ιδιοτήτων.

Δεν είχε προλάβει να στεγνώσει ακόμα η μελάνη της ένταξης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των έργων αποκατάστασης στη Μακρακώμη και ο διεκδικητής του Δήμου το σχολίασε με τη φράση «στο ίδιο έργο θεατές» προκαλώντας σύγχυση ακόμα και στους κοντινούς του ανθρώπους που προσπαθούσαν να καταλάβουν «τι θέλει να πει ο ποιητής».

Στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής,  συμπλήρωσε πως τα έργα 1.000.000 € που αφορούν την «αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές αρμοδιότητας του Δήμου Μακρακώμης που επλήγη από τη φυσική καταστροφή «ΙΑΝΟΣ», ήταν «πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού».

Απέναντι στη δήλωση Σπανού που σημείωνε πως «διεκδικήσαμε τις χρηματοδοτήσεις… και μαζί με τους δήμους προχωράμε σε δημοπρατήσεις και στην υλοποίηση», ο περιφερειακός σύμβουλος επέλεξε να σχολιάσει κακεντρεχώς «πάλι ακούω για πρωτοβουλίες και διαβάζω διθυράμβους». Λες και το ζήτημα δεν είναι η αποκατάσταση των ζημιών του Ιανού, αλλά στο ποιος εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση. Λες και ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής θα εκτελέσει τα έργα στο σπίτι του και όχι σε όλα τα σημεία που πλήγηκαν από την καταστροφή.

Πείτε μου τώρα εσείς ποια από τις δυο παροιμίες νομίζετε πως εκφράζει καλύτερα τη στάση του επίδοξου Δημάρχου…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση