ΣΥΡΙΖΑ: Πότε διαγράφεται ένα μέλος; - Τι αναφέρει το Καταστατικό του κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 18:01 ΣΥΡΙΖΑ: Πότε διαγράφεται ένα μέλος; - Τι αναφέρει το Καταστατικό του κόμματος

Ποιος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας;

Μέχρι το τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η διαγραφή ενός μέλους του κόμματος ήταν πράγματι μια πολύ δύσκολη, έως και αδύνατη, υπόθεση με τελευταία, σύμφωνα με το Βασίλη Σκουρή, τη διαγραφή προ εικοσαπενταετίας του Μίμη Ανδρουλάκη επί προεδρίας Μαρίας Δαμανάκη.

Μετά το τελευταίο Συνέδριο, ωστόσο, το Καταστατικό προβλέπει πως η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί και να διαγράφει κάποιον ή να αναστέλλει την κομματική του ιδιότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 σχετικά με την απώλεια και την αναστολή της ιδιότητας μέλους: "Η ιδιότητα του μέλους χάνεται επίσης οριστικά ή αναστέλλεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του μέλους, σε σοβαρές περιπτώσεις παραβίασης του καταστατικού".

Επικεφαλής ο Κοτσακάς 

Επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας εξελέγη στο τελευταίο συνέδριο του Κόμματος ο πρώην «πράσινος» υπουργός και από τα πρώτα στελέχη που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κοτσακάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση