Το αμέσως προσεχές διάστημα η ένταξη των ΜΕΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας στο ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 23:23 Το αμέσως προσεχές διάστημα η ένταξη των ΜΕΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας στο ΕΣΠΑ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καλύψει με κρατικούς πόρους τις δαπάνες που δεν θα καλυφθούν από ευρωπαϊκούς.

Τη δήλωση του ειδικού γραμματέα διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων Γεώργιου Ζερβού, πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (2014 – 2020), δημοσιοποίησε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Θανάσης Ζεμπίλης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό βουλευτή, "ο φάκελος των τριών υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ βρίσκεται στην Ειδική Υπηρεσία Κρατικών ενισχύσεων (ΕΥΚΕ) για τον τελικό έλεγχο, ως προς την τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, τα έργα – και τα τρία μαζί- αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (2014 – 2020), ως έργα γέφυρα για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027), προκειμένου να υλοποιηθούν απρόσκοπτα".  Όπως σημειώνει ο βουλευτής της Εύβοιας, "είναι προφανές ότι κατά την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, ανάλογα και με το βαθμό ωριμότητας του καθενός από αυτά, θα υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές".  

Για το καυτό πρόβλημα των δαπανών για την κατασκευή ή επέκταση των ΜΕΑ, που δεν θα κριθούν επιλέξιμες και δεν θα καλυφθούν από ευρωπαϊκούς πόρους, ο Θανάσης Ζεμπίλης τονίζει πως "σε κάθε περίπτωση όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καλύψει με κρατικούς πόρους".

Υπενθυμίζουμε πως είχε προηγηθεί συνάντηση τον περασμένο μήνα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, που είχε πάλι προκαλέσει ο κ. Ζεμπίλης, στην οποία ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε για την ένταξη των ΜΕΑ στο ΕΣΠΑ και έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίσπευση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση