Ελένη Μακρή-Θεοδώρου από ΕΦΚΑ Λαμίας: Προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 19:12 Ελένη Μακρή-Θεοδώρου από ΕΦΚΑ Λαμίας: Προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Φθιώτιδας συνεχίζουν δυναμικά τις προεκλογικές τους επισκέψεις σε όλη την περιοχή.

Η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου βρέθηκε σήμερα στον ΕΦΚΑ Λαμίας όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και τους πολίτες.

Στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Το θέμα έλλειψης προσωπικού βασικό θέμα της συζήτησής μας και απασχολεί πολύ τους εργαζομένους. Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα για να έχουν οι πολίτες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Θυμίζουμε ότι το  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε πρόσφατα 7 μεταρρυθμίσεις που ευελπιστεί να αλλάξουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ καθιστώντας τον έναν σύγχρονο φορέα, φιλικό προς συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

Πιο συγκεκριμένα οι μεταρρυθμίσεις αφορούν:

  • Ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα
  • Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών
  • Διασύνδεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»
  • Υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσα στους επόμενους 15 μήνες
  • Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής
  • Ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ
  • Ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον ΕΦΚΑ των νέων  Γενικών Διευθυντών έως τέλη Μαΐου και 200 περίπου Διευθυντών βαθμιαία έως τα τέλη του έτους. Η ανανέωση αυτή στο στελεχιακό δυναμικό θα συνδυαστεί και με την έλευση 551 νέων υπαλλήλων (μέσω ΑΣΕΠ)  των οποίων οι προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί, και που σε σημαντικό βαθμό θα εργαστούν στα υποκαταστήματα όπου υπάρχουν κενά».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση