Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαΐου 2023 21:01 Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία - ΒΙΝΤΕΟ

«Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία» τόνισε ο Τσίπρας από τη Λαμία

Το αποτέλεσμα έχει προδιαγραφεί, είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη του λαού, νίκη της δημοκρατίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Λαού, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, από όπου απηύθυνε ομιλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπογράμμισε ότι «σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», ενώ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει διμέτωπο αγώνα.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία.

«Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, ‘δεν πάει άλλο, ως εδώ'. Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τέσσερα χρόνια απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα: «Στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση της ακρίβειας. «Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε προσθέτοντας ότι «πριν από 4 χρόνια έταξαν στον λαό καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και επιτελικό κράτος. Πού πήγαν όλα αυτά 4 χρόνια μετά;».

.........................................................................

«Εδώ έχει καταντήσει η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κέρδισε τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης να ζει με κουπόνια. Παντού υπάρχει ένας pass, αλλά τελικά πουθενά δεν πας με τα pass του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε. Μίλησε επίσης για τα «κατορθώματα» της κυβέρνηση «σε σχέση με την καταρράκωση του κράτους δικαίου, τις παράνομες παρακολουθήσεις, την ενημέρωση 108, τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς 10 δισ., τους μισθούς των γαλάζιων golden boys».

«Ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε 7,4%. Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το επιτελικό κράτος έχει γίνει το απόλυτο ανέκδοτο. Ένα κράτος που φοβίζει τους πολίτες, που γεννά ανασφάλεια».

Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση απαξίωσε και τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι στο δημόσιο νοσοκομείο της Λαμίας «αφήσαμε 111 γιατρούς, σήμερα είναι λιγότεροι από 100. Το ‘19 υπήρχαν 7 πνευμονολόγοι σήμερα ένας. Υπήρχαν 10 γιατροί στα επείγοντα περιστατικά, σήμερα μόνο 4». «Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη, οτιδήποτε δημόσιο το αφήνει στην εγκατάλειψη και την απαξίωση για να σιτίζει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε και συμπλήρωσε:

«Στους συνταξιούχους έταξαν αύξηση συντάξεων και μιλούσαν για ψίχουλα για την 13η σύνταξη. Την κατήργησαν. Πού είναι τα αναδρομικά; Δεν αποδόθηκαν ποτέ. 7 δις. ευρώ στερήθηκαν από την κατάργηση της 13ης σύνταξης και από τα αναδρομικά που δεν δόθηκαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι 4 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχοποίησε και απαξίωσε τους νέους και τις νέες. Έλεγαν ότι είναι υπεύθυνοι για τη διάδοση του κορωνοϊού. Έβαλαν φραγμούς με την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Αποτέλεσμα οι περιφερειακές σχολές όπως του πανεπιστημίου Θεσσαλίας να απειλούνται με κλείσιμο».

«Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη»

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είπε ότι «σήμερα που οι νέοι ζητάνε το δικαίωμα να ονειρευτούν, μία στεγαστική πολιτική για έχουν το δικό τους σπίτι, να μείνουν στη χώρα τους, με αξιοπρεπείς δουλειές. Αντί για το δικαίωμα στο όνειρο, τους δίνει 150 ευρώ. Αυτό δείχνει τον πανικό του, την αλαζονεία του, την περιφρόνησή του απέναντι στους νέους ανθρώπους.

Ο πατέρας Μητσοτάκης το 90 -93 έταζε φτηνά αυτοκίνητα. Είχε βγει ένα ωραίο σύνθημα καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη. Σήμερα έχουμε πέσει πιο χαμηλά. Αντί για αυτοκίνητα φθηνά τους τάζει ένα 150αρι. Να πάνε να ανοίξουν ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι σε κάποιο κέντρο της παραλιακής. Καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη η απάντηση των νέων στην κάλπη».

«Θα έχει κόστος το πρόγραμμά μας για τα μεγάλα συμφέροντα»

Σχολιάζοντας την προπαγάνδα του Μαξίμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε  ότι «τη μία κοστολογούν το πρόγραμμά μας 23 δισ, την άλλη 45, την άλλη 83. Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να τα φτάσει 183 δισ. για να φοβερίσει τον ελληνικό λαό. Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει δημοσιονομική πολιτική γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια».

«Θα έχει κόστος το πρόγραμμά μας. Για τα μεγάλα συμφέροντα. Αλλά όχι για τον ελληνικό λαό. Είναι ανυπολόγιστο το κόστος της πολιτικής που ζούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και διερωτήθηκε πόσο κοστίζουν οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, οι νεκροί στα Τέμπη, η εικόνα με τον ανάπηρο ηλικιωμένο που του έκαναν έξωση, ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η ανισότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα σταματήσουν να κερδίζουν οι 15 εισηγμένες που βγάζουν δισ. και τα fund.

Το μήνυμα στις προοδευτικές δυνάμεις

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στις προοδευτικές δυνάμεις καλώντας τες να μην λένε ανιστόρητα πράγματα. «Είναι ανιστόρητο και ακατανόητο να κάνουν διμέτωπο αγώνα. Εμείς δεν κάνουμε διμέτωπο αγώνα. Εμείς τους λέμε ελάτε. Καταθέσαμε το συμβόλαιο αλλαγής με 11 άρθρα. Πείτε μας σε ποιο από αυτά διαφωνείτε, ποιες οι διαφωνίες σας, τι θέλετε να προσθέσετε και ελάτε την επόμενη μέρα των εκλογών να βγάλουμε τη χώρα από αυτή τη δεινή θέση που έχει οδηγήσει η χειρότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά. Αφήστε τους διμέτωπους και ελάτε να δώσουμε ανάσα και προοπτική σε αυτήν την χώρα και σε αυτόν τον λαό».

Δεν είναι γραφτό το debate με τον Μητσοτάκη

Σχετικά με τη μάχη των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμη. «Το δίλημμα της κάλπης είναι ένα. Αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε; Το δίλημμα Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή; Το αποτέλεσμα έχει προδιαγραφεί, είναι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη του λαού, νίκη της δημοκρατίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι μεταξύ τους debate θα γίνει στις δεύτερες εκλογές, είπε: «Μετά τις εκλογές η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και μετά τις εκλογές θα αρχίσουν τα όργανα. Ενδεχομένως να κάνω debate με άλλον, δεν ήταν γραφτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση