Η Βασιλική Λάζου στην Παύλιανη, Κοινότητα πρότυπο ανάπτυξης ορεινής τουριστικής κοινότητας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 10:15 Η Βασιλική Λάζου στην Παύλιανη, Κοινότητα πρότυπο ανάπτυξης ορεινής τουριστικής κοινότητας

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ Βασιλικής Λάζου.

Στον επίγειο παράδεισο της Παύλιανης, όπως την χαρακτηρίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν από κάθε άκρη της Ελλάδας στη γραφική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων, βρέθηκα και συζήτησα με τους κατοίκους της. Τους ανθρώπους που μετέτρεψαν το χωριό τους σε πρότυπο ανάπτυξης ορεινής τουριστικής κοινότητας. 

Τους ξεχωριστούς αυτούς ανθρώπους που κατόρθωσαν μέσα σε λίγα χρόνια να διαμορφώσουν το πρότυπο πάρκο αναψυχής - με τις ευρηματικές μουσικές γέφυρες, τις αιώρες, το τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, αλλά και το Θρόνο του Δία - και να κάνουν το χωριό τους ελκυστικό. Ανθρώπους, που λατρεύουν τον τόπο τους και το χωριό τους. Ανθρώπους με θετική ενέργεια και μεράκι, με φαντασία και χιούμορ, οι οποίοι άλλαξαν τον τόπο τους μετατρέποντάς τον σε ένα ιδιαίτερο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρεται για μικρές και σύντομες αποδράσεις, όπου η παραμονή μέσα στις αποχρώσεις του πράσινου συνδυάζεται με παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, ως υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., να στηρίξω με κάθε τρόπο την προώθηση εκείνων των πολιτικών ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης που θα δίνουν έμφαση στην περαιτέρω ανάπλαση, ανάδειξη και προβολή, όχι μόνο της Κοινότητας Παύλιανης αλλά και της ευρύτερης περιοχής που είναι παραδομένη στο απίστευτο φυσικό κάλλος της Οίτης.

Με μια σειρά δράσεων -μεταξύ των οποίων δραστηριότητες αναψυχής, όπως πεζοπορία, ορειβασία, καταρρίχηση, ποδήλατο βουνού, καθώς επίσης και η περιβαλλοντική εκπαίδευση και διαβίωση στην ύπαιθρο- να προσφέρουμε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ξεχωριστή φυσική ομορφιά του τοπίου μέσα από μια μοναδική εμπειρία.


 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση