ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 0-2: Ήττα με κατεβασμένα χέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 20:56 ΠΑΣ Λαμία – Παναιτωλικός 0-2: Ήττα με κατεβασμένα χέρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ίσως στη χειρότερη φετινή εμφάνισή της η Λαμία, έχασε εύκολα και δίκαια από έναν μέτριο Παναιτωλικό που αντίστοιχα ίσως να πέτυχε το πιο εύκολο «διπλό» στην ιστορία του στην Α’ Εθνική και παρά τη μισή ντουζίνα απουσίες.

Σχεδόν τίποτα δε βγήκε στα σχέδια του Μάκη Χάβου, ούτε καν οι διορθωτικές κινήσεις που επιχείρησε στο β’ ημίχρονο.

Η ανάλυση του παιχνιδiού από το LamiaOle

Παρουσιάζοντας σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η Λαμία ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με σκορ 2-0 από τον Παναιτωλικό στο ΔΑΚ.

Η ομάδα μας γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, με τους Αγρινιώτες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την κούραση των παικτών του Μάκη Χάβου και παίζοντας έξυπνα να βρίσκουν δύο φορές δίχτυα.

«Φώναξε» για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Λαμία, ενώ στην επανάληψη ήταν πολύ ανώτερος. Τουλάχιστον μέχρι να δεχθεί και το δεύτερο γκολ.

Δεν είχε καθαρό μυαλό και το πλήρωσε

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Καμία από τις δύο εστίες ωστόσο δεν απειλούταν. Με εξαίρεση δύο προσπάθειες του Γκούγκα στο 8' και το 11', δεν υπήρχε τίποτα το αξιόλογο. Στην πρώτη περίπτωση, ο Μελίσσας δεν ξεγελάστηκε όταν η μπάλα άλλαξε πορεία στο σουτ που επιχείρησε, ενώ στη δεύτερη η φιλόδοξη προσπάθεια του έφυγε ψηλά άουτ.

Οι Αγρινιώτες ήταν καλά διαβασμένοι και είχαν κλείσει τους χώρους. Έτσι, η Λαμία δεν μπορούσε να βρει διούδους. Μάλιστα, στο 25' και στην ουσία στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν. Σε μπαλιά που έγινε στην περιοχή, ο Μπαΐροβιτς είδε τον Ουΐλιαν να έρχεται από πίσω, η άμυνα προς το παρόν σάστισε και ο τελευταίος με πλασέ από τα πλάγια νίκησε τον Μελίσσα και άνοιξε το σκορ.

Με το 1-0, οι «κυανόλευκοι» ήταν αναγκασμένοι να ανέβουν και να πιέσουν. Ωστόσο έκαναν βιαστικές επιλογές και έδειχναν να μην έχουν καθαρό μυαλό στο παιχνίδι τους. Το ματς είχε αρκετή ένταση, οι παίκτες του Μάκη Χάβου πίεζαν, δεν μπορούσαν όμως να απειλήσουν. Στο 41' μάλλον σωστά φώναξαν για πέναλτι, όταν σε διεκδίκηση με τον Μπαράλες, ο Μιχάι γλύστρησε στην περιοχή και βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής κ. Γρατσάνης όμως έδειξε «παίζεται».

Στο 44' ο Δημούτσος έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Κυριακίδης έχασε σε πρώτο χρόνο τη μπάλα, αλλά με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε. Από εκεί και πέρα είχαμε αρκετή ένταση, με το 1-0 να παραμένει στην ανάπαυλα.

Ανέβηκε, πίεσε, αλλά...

Η εικόνα στην επανάληψη ήταν διαφορετική. Ο Παναιτωλικός είχε το σκορ που ήθελε, επομένως δεν είχε και κανένα λόγο να τρέξει. Η Λαμία από την άλλη μπήκε με σκοπό να πιέσει, ανέβασε την απόδοση της, την ώρα που οι Αγρινιώτες επιχειρούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό. Στο 54' ο Μπουλούλης προσπάθησε από μακριά να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη, αυτός ήταν σε καλή θέση όμως και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπερτόγλιο έκανε από αριστερά κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έπεσε και μάζεψε.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν ανέβει ψηλά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι στα μετόπισθεν για κόντρα επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 65' από αριστερά, ο Βασιλαντωνόπουλος γλίστρησε, ο Ουΐλιαν τροφοδότησε τον Γκούγκα, αυτός όμως έκανε κακό τελείωμα και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 68' ήρθε η απάντηση από τη Λαμία, όταν σε χτύπημα κόρνερ από αριστερά, ο Μπερτόγλιο πήρε την κεφαλιά, «τάισε» τον Καραμάνο στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωτήρια στα πόδια του όμως και έδιωξε σε κόρνερ πριν σουτάρει.

Η ομάδα μας ήταν πολύ ανώτερη στην επανάληψη, αδυνατούσε όμως να βρει χώρους για να κάνει φάσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 71' και σε νέα κόντρα επίθεση, ο Μπαΐροβιτς έγινε αποδέκτης πανέξυπνης μπαλιάς στην πλάτη της άμυνας και με πολύ όμορφο πλασέ από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Μελίσσα. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Ο ΠΑΣ Λαμία έβγαλε κούραση και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 81' ο Πίτι έκανε ένα καλοζυγισμένο χαμηλό σουτ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Επστάιν «παίδεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο, πάτησε περιοχή και σούταρε, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στον τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αμαράλ έκανε ένα ξαφνικό μακρινό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπουλούλης (70' Επστάιν), Καραμάνος (60' Πίτι), Τομάς (83' Σκόνδρας), Μπερτόγλιο, Μπαράλες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης (62' Γιαννακόπουλος), Μιχάι, Τσιγγάρας, Τσοκάνης, Λιάβας, Ουΐλιαν, Λουσέρο, Άργκους, Ντίαζ, Μπαΐροβιτς (74' Μαλής), Γκούγκα (82' Αμαράλ)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση