Λαμία - Ατρόμητος 1-1: Η "συνηθισμένη" ισοπαλία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 19:01 Λαμία - Ατρόμητος 1-1: Η "συνηθισμένη" ισοπαλία

Θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη αν δεν χαλούσε η αριθμητική ισορροπία λόγω ανόητης αποβολής του Γκοράνοφ…

Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Λαμία αν και ήθελε μόνο τη νίκη στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής κόντρα στον Ατρόμητο αρκέστηκε και στην ισοπαλία 1-1 που είναι και το αγαπημένο σκορ της στο ΔΑΚΛ με προπονητή τον Σάββα Παντελίδη.

Η Λαμία που βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ (8’) και φάνηκε να βγάζει αντίδραση μόνο στην επανάληψη, στο πιο καλό της χρονικό σημείο έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας ανόητης αποβολής του Γκοράνοφ και στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει τον πόντο.

Με το 1-1 διατηρήθηκε και η παράδοση που θέλει ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων όπου κι αν παίζουν. Αυτή ήταν η 6η σε 7 παιχνίδια στο «Αθανάσιος Διάκος».

Αλλαγή συστήματος

Μια σημαντική κίνηση να δώσει περισσότερες πιθανότητες για την νίκη έκανε ο Σάββας Παντελίδης αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 παίζοντας με δύο επιθετικούς τους Μανούσο και Βέργο. Έτσι άλλαξε η διάταξη στη μεσαία γραμμή με Μπεχαράνο και Σλίβκα κεντρικά, Νούνιεζ και Ρόμανιτς στα άκρα. Πίσω μία ακόμη έκπληξη βάζοντας δεξιά τον Βασλιαντωνόπουλο στη θέση του Σιμόν, ενώ παρέμεινε αριστερά ο Γκοράνοφ και στο κέντρο της άμυνας Τζανετόπουλος και Κορνέζος.

Η Λαμία έδειξε από την αρχή διάθεση να επιβάλλει το ρυθμό της, όμως ο Ατρόμητος είναι που βρέθηκε τουλάχιστον τρεις φορές στην κόντρα πριν ανοίξει το σκορ στο 8’. Διπλό εύκολο λάθος ενώ η ομάδα βρισκόταν στην επίθεση, μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Έρλινγκμαρκ στο Ρομπάιγ που σέντραρε, βγάζοντας απέναντι από τον Σαράνοφ τον Κιάρτανσον. Αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας που απέκρουσε με το πόδι, ο Γκοράνοφ πρόλαβε τον Φριντγιόνσον, αλλά δεν έδιωξε σωστά την μπάλα που στρώθηκε στον Ροτάριου και αυτός την πλάσαρε στα δίχτυα (0-1).

Το 0-1:

Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ, ωστόσο οι παίκτες της Λαμίας φώναζαν για φάουλ πάνω στον Γκοράνοφ.

Η Λαμία με την πλάτη στον τοίχο προσπάθησε να αντιδράσει και στο 18’ από μεταβίβαση του Βέργου, ο Μανούσος απέναντι από τον Γιαννιώτη θα πιάσει περισσότερο αέρα στέλνοντας την χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική καλή στιγμή στο υπόλοιπο του ημιχρόνου με τη Λαμία να το σπαταλά και να πηγαίνει με το εις βάρος της σκορ στα αποδυτήρια.

Αν και η εικόνα της στη δημιουργία ήταν καλύτερη, ειδικά όταν Ρόμανιτς και Νούνιεζ ανέβηκαν πιο ψηλά δίπλα στο Βέργο με το Μανούσο να παίζει σαν κλασικός έξω δεξιά, όμως στις υπόλοιπες γραμμές της έβγαζε προβλήματα κυρίως από αγχωμένες κινήσεις των ποδοσφαιριστών της. Από τη στιγμή που δε δημιούργησε και φάσεις, εκ του αποτελέσματος τίποτα δεν πήγε όπως θα ήθελε ο προπονητής της.

Η επανάληψη

Χωρίς να αλλάξει κάτι στην αρχή της επανάληψης η Λαμία μπήκε με δύναμη για την ανατροπή και στο 40ο δευτερόλεπτο κέρδισε ένα ακόμη κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μπεχαράνο και ο Κορνέζος με καθαρό άλμα νίκησε την αντίπαλη άμυνα και πέτυχε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η ισοφάριση της Λαμίας:

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αμυντικού της Λαμίας στη μεγάλη κατηγορία.

Με την προσθήκη του Τσιλούλη που έπαιξε στα χαφ αντί του Μανούσου (το σύστημα είχε γυρίσει στο 4-2-3-1 με το Βέργο στην κορυφή και 10αρι τον Νούνιεζ), η Λαμία έγινε ακόμη πιο δυνατή στη μεσαία γραμμή.

Η επόμενη καλή φάση μάλιστα ήταν από τον Τσιλούλη στο 64’ το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 67’ σουτ του Γκονζάλες σε μία από τις λιγοστές επικίνδυνες αντεπιθέσεις του Ατρομήτου μετά το γκολ, μπλόκαρε όμορφα ο Σαράνοφ.

Τρία λεπτά αργότερα και ενώ η άμυνα της Λαμίας δεν έβρισκε τρόπο να απομακρύνει σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Φριντγιόνσον που σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών!

Στο 74’ πέρασαν στο παιχνίδι Ντε Βινσέντι και Τζανδάρης (βγήκαν Νούνιεζ και Μπεχαράνο) και δύο λεπτά αργότερα είδαμε την πρώτη οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων που τελικά κατέληξε άουτ ενώ στο 77’ ζήτησαν πέναλτυ με τον Τσιλούλη. Στο 78’ ένα φάουλ του Ντε Βινσέντι πέρασε επίσης άουτ.

Στο 81’ η ανοησία του Γκοράνοφ που είχε ήδη κάρτα για διαμαρτυρία, να ανατρέψει από πίσω αντίπαλο του, είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίκτες αφήνοντας την προσπάθεια των συμπαικτών του στη μέση.. Έτσι ο Παντελίδης έβγαλε και τον τελευταίο επιθετικό του τον Βέργο για να περάσει τον Σιμόν στο παιχνίδι και αριστερά πήγε ο Βασιλαντωνόπουλος.

Στο 90’ μάλιστα ο Τσιλούλης αδίκησε και πάλι τον εαυτό του, καθώς με εξαιρετική ενέργεια βρέθηκε στο ύψος της περιοχής σε θέση σουτ και έστειλε την μπάλα πολύ άουτ!

Το νίκη πάση θυσία πάντως είχε μετατραπεί στο να μη χάσεις πάση θυσία και μέχρι το 94’ που σφύριξε τη λήξη ο Διαμαντόπουλος υπήρξε φοβερή αγωνία. Ο τελευταίος έδωσε πολύ εύκολες κάρτες στους ποδοσφαιριστές της Λαμίας, ενώ μόλις στα τελευταία λεπτά και ενώ είχε αποβάλλει τον Γκοράνοφ θυμήθηκε να βγάλει κάρτα για τους αμυντικούς του Ατρομήτου που με κάθε μέσο προσπαθούσαν να κρατήσουν τον Ρόμανιτς μακριά από την περιοχή τους!

Πριν το παιχνίδι βραβεύτηκε από τη Λαμία ο Γιώργος Μανούσος που συμπλήρωσε 450 παιχνίδια. Τη βράβευση έκανε ο νέος τεχνικός διευθυντής Πίτι.

Η βράβευση του Γιώργου Μανούσου:

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Νούνιεζ (74’ Ντε Βινσέντι), Τζανετόπουλος, Μανούσος (61’ Τσιλούλης), Βέργος, Σλίβκα (74’ Τζανδάρης), Μπεχαράνο, Γκοράνοφ (84’ Σιμόν), Κορνέζος, Ρόμανιτς, Βασιλαντωνόπουλος

Στον πάγκο,, Τρόπουλος, Σαραμαντάς, Γιακουμάκης, Μαρτίνες, Στάνκο

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ (78’ Κωτσόπουλος), Φριντγιόνσον (78’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (85’ Τζοβάρας), Ροτάριου, Κιάρτανσον (78’ Τζαβίδας)

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Ιωάννης Καραλής (Ηλείας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιας)

4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

VAR: Σπυρίδων Ζαμαπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση