Λαμία - Ολυμπιακός 0-3: Ήττα εντός προγράμματος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 17:58 Λαμία - Ολυμπιακός 0-3: Ήττα εντός προγράμματος

Ντεμπούτο στον πάγκο για τον Βόκολο που δοκίμασε νέα πρόσωπα. Χρειάζεται αρκετή ακόμη προσπάθεια για να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα…

Προσπάθησε αλλά υποτάχθηκε φυσιολογικά απέναντι στον ανώτερο Ολυμπιακό η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία στο παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της Super League που έγινε στο ΔΑΚΛ "Αθανάσιος Διάκος", με σκορ 0-3.

Η Λαμία με νέο προπονητή στον πάγκο τον Λεωνίδα Βόκολο, αγωνίσθηκε με νέο σύστημα, με ενισχυμένο κέντρο (και άμυνα), άντεξε σχεδόν ένα ημίχρονο, αλλά τα γκολ ήταν σχεδόν αναμενόμενα αφού έδωσε πολύ χώρο στους αντιπάλους της.  

Είχε δοκάρι στο 0-0, ακόμη και αν προηγούνταν όμως στο σκορ, φάνηκε ότι απείχε αρκετά από την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο.

Ίσως απέναντι σε ομάδες με ίδιους στόχους να γίνει από δω και πέρα πιο ανταγωνιστική, αν βέβαια υπάρξει και λύση στο σκοράρισμα.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-4-1-1 ξεκίνησε ο Βόκολος το παιχνίδι, με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο (αρχηγός), Κορνέζο, Βασιλαντωνόπουλο και Αμπάντα στην άμυνα, Τζανδάρη, Στάνκο, Τσιλούλη και Ρόμανιτς στα χαφ, Μαρτίνεθ «δεκάρι» και Βέργο προωθημένο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα χορταστικό. Μόλις στο 4’ η Λαμία είχε δοκάρι σε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Τσιλούλη και ενώ ο Βέργος έστρωσε στον Τζανδάρη που σημάδεψε το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το δοκάρι του Τζανδάρη:

Η Λαμία που είχε δύο ακόμη καλές στιγμές στο 6’ σε καρφωτή κεφαλιά - άουτ του Ρόμανιτς μετά από σέντρα του Βέργου και σε σέντρα που κατέληξε σε σουτ του Αμπάντα που προσγειώθηκε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Πρώτο σουτ κατά της εστίας της Λαμίας για τον Ολυμπιακό στο 15’ από τον Φορτούνη άουτ, ενώ στο 22’ είχαμε τη φάση του παιχνιδιού με τριπλή απόκρουση για τη Λαμία σε σουτ τον Φορτούνη και Μπακαμπού. Προηγήθηκε έξοχη πάσα του Χουάνγκ στον Μπακαμπού που πάτησε για τον Φοροτούνη, όμως δύο φορές ο Κορνέζος και μία ο Γκαραβέλης τους χάλασαν τα σχέδια, με τον τελευταίο να μπλοκάρει τελικά εύκολα την κεφαλιά του Κανός.

Η μεγάλη ευκαιρία του 22':

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες με σουτ στο δοκάρι από τους Χουάνγκ (35’) και Κανός (43’) πριν ανοίξουν το σκορ στο 44’ και ενώ στο 40’ η Λαμία είχε διπλή ευκαιρία με τους Ρόμανιτς και Τσιλούλη.

Ευκαιρίες της Λαμίας:

Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, η επιμονή του Ραμόν που είχε χάσει ουσιαστικά την μπάλα από τον Τσιλούλη, τον έφερε να απειλεί και να βγάζει στον Σαμασέκου (υπήρξε και μια ελέγξιμη κόντρα Μαρτίνεθ - Ραμόν). Ο αμυντικός από το Μάλι πάντως σούταρε και ο Γκαραβέλης που είχε τον ήλιο κόντρα (σωστή επιλογή από τον αρχηγό Παπασταθόπουλο να πάρει το τέρμα που έχει πίσω του τη δύση) δεν μπόρεσε να αντιδράσει (0-1).

Το γκολ του Σαμασέκου:

Η επανάληψη

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη η πίεση του Ολυμπιακού φάνηκε μετά τα πρώτα 15 λεπτά. Συγκεκριμένα στο 60’ ο Μπακαμπού πήρε μπαλιά στην πλάτη της Λαμιώτικης άμυνας από τον Κανός και αφού άφησε πίσω του τον Τζανετόπουλο πλάσαρε ιδανικά τον Γκαραβέλη για το 0-2.

Το 0-2:

Δύο λεπτά νωρίτερα ο επιθετικός του Ολυμπιακού από το Κονγκό μόλις δεν είχε προλάβει να κάνει το ίδιο αφού ο Κορνέζος αποδείχτηκε εξίσου γρήγορος και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Η προβολή του Κορνέζου στον Μπακαμπού:

Με κάποια καθυστέρηση έριξε περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες στο παιχνίδι ο Λεωνίδας Βόκολος με τριπλή αλλαγή των Ντε Βινσέντι, Νούνιες και Σλίβκα σε αντίστοιχες θέσεις, ενώ στο 74’ ο Καραμάνος και στο 80’ ο Μανούσος συμπλήρωσαν μια τριάδα επιθετικών δίπλα στο Βέργο.

Στο 74΄ η Λαμία είχε μια τελική μετά από πολύ ώρα σε σέντρα του Σλίβκα και κεφαλιά του "πανταχού παρών" Κορνέζου.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν ένα ακόμη δοκάρι, στο 78’ με τον Μπακαμπού μετά από σέντρα του Βαλμπουενά.

Στο 86’ χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Μπιέλ παίρνοντας την ασίστ από τον νεοεισελθόντα Ελ - Αραμπί (0-3).

Το 0-3:

Ένα σουτ του Ντε Βινσέντι στο 87’ και μια επικίνδυνη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης προ του Βέργου, έγραψαν τον επίλογο του παιχνιδιού.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι το όφελος ίσως για τον νέο τεχνικό της Λαμίας, ήταν να δει τους παίκτες του πως αντιδρούν κάτω από πίεση και πως μπορούν να σταθούν απέναντι σε ομάδα που δημιουργεί ευκαιρίες όπως ο Ολυμπιακός.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (63’ Σλίβκα), Τζανδάρης (80’ Μανούσος), Ρόμανιτς (63’ Νούνιες), Τσιλούλης (74’ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (63’ Ντε Βινσέντι), Βέργος

Στον πάγκο, Νικοπολίδης, Σαραμαντάς, Παπαδόπουλος, Ασκόφσκι

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ραμόν, Φορτούνης (64’ Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος (64’ Ντόη), Ροντίνει, Μπα, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κάνος (80’ Μασούρας), Ροντρίγκες (λ.τρ. 6’ Μπιέλ), Μπακαμπού (80’ Ελ Αραμπί).

Αναπληρωματικοί, Τζολάκης, Ανδρούτσος, Κασάμι, Ρεάμπτσιουκ

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Κατοίκος (Δημητριάδης, Κωνσταντίνου),

4ος Τσαγκαράκης,

VAR: Περράκης

Α VAR: Ψαρρής

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση