ΠΑΣ Λαμία: Δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 12:57 ΠΑΣ Λαμία: Δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο

Σε μια αγωνιστική που θα κρίνει πάρα πολλά για την κατάσταση στις θέσεις 11 έως 14, η Λαμία δοκιμάζεται σήμερα εκτός έδρας στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ (8/4, 17:30’).

Η 3η αγωνιστική των playouts της Super League θέλει τις 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας να παίζουν όλες εκτός έδρας, γεγονός που θα δώσει πλεονέκτημα σε όποια σήμερα φέρει «διπλό». Λαμία και Γιάννενα ωστόσο (η ομάδα της Ηπείρου παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο), ίσως να βολεύονται και με την ισοπαλία, σε κάθε περίπτωση όμως  το «τρίποντο» θα δώσει άλλον αέρα στην προσπάθεια για σωτηρία.

Η ομάδα της Λαμίας έχει μπει φουριόζα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, με τους παίκτες της επιτέλους, να δείχνουν την πραγματική τους αξία. Μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά (τέρματα 5-1).

Ο Λεωνίδας Βόκολος έδειξε την εμπιστοσύνη του σε όλα τα πρόσωπα που παραμένουν στις τάξεις της ομάδας κι εκείνοι του το ανταπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο.

Στην Κρήτη επιστρέφουν οι «τιμωρημένοι» Ντε Βινσέντι και Μανούσος, ενώ στην αποστολή ξαναβρίσκονται και οι δύο τραυματίες Παύλοβετς και Τσόσιτς. Ο τελευταίος είχε προλάβει να αγωνιστεί μόλις 14 λεπτά στο ματς με τον Παναθηναϊκό και έκτοτε γινόταν ένας αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος στα playouts.

Αν παρατηρήσει κανείς στην 22αδα που ανακοίνωσε ο Βόκολος αν βγάλεις τους τρεις τερματοφύλακες, Γκαραβέλη, Κοσάλεφ και Νικοπολίδη, υπάρχουν 10 αμυντικοί, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Πάβλοβετς, Παπαδόπουλος, Αμπαντά, Σιμόν, Μπεχαράνο, Στάνκο και Βασιλαντωνόπουλος, με κάποιους από αυτούς βέβαια να έχουν τη θέση «6» ή να έχουν σημαντική εμπειρία και ως ακραίοι χαφ.

Πολύ σημαντικό όμως ότι για πρώτη φορά «συνωστίζονται» στην αποστολή εφτά (!) επιθετικοί, Ντε Βινσέντι, Μανούσος, Καραμάνος, Βέργος, Τσούκαλος, Τσόσιτς και Μεντίνα. Σαφώς ο Ντε Βινσέντι είναι πάνω κι από όλα «10αρι» ωστόσο είναι σαφώς μια μεγάλη υπόθεση στο γκολ.

Ίσως οι μοναδικοί καθαροί μέσοι να είναι οι Μαρτίνεθ και Νούνιες, που έχουν κάνει πολλές καλές εμφανίσεις στα τελευταία ματς, ο τελευταίος και ως «εξάρι» όποτε χρειάστηκε, αλλά πλέον εκεί η θέση, με την επιστροφή και του Μπεχαράνο, είναι υπερκαλυμμένη και ας απουσιάζει ο Σλίβκα.

Σημαντική απουσία εκτός του Λιθουανού, είναι επίσης και ο Τσιλούλης, σε μια στιγμή που είχε βρει τη θέση που του ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την ομάδα και παράλληλα το δρόμο για τα δίχτυα, αλλά και οι Ρόμανιτς και Αντέτζο, οι οποίοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν από τις βασικές επιλογές. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ασκόφσκι, που έπαιξε ως βασικός στο Αγρίνιο, αλλά και ο Κορνέζος.

Ακόμη και χωρίς έξι «βασικούς» όμως η Λαμία (από τους 20 παίκτες που είχαν ταξιδέψει στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι μόνο 8 στην σημερινή αποστολή)  σε αυτό το φεγγάρι, είναι η ομάδα που μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο και πλέον να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Με την ελπίδα να έχει και την απαιτούμενη τύχη που βοηθάει πάντα τους καλούς και τολμηρούς, υπάρχει η αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, σε μια έδρα όπου σε πέντε αγώνες μετρά μία νίκη, δύο ισοπαλίες αλλά και δύο ήττες. Σε επίπεδο play outs ο ΟΦΗ μετρά δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, όμως και τα δύο παιχνίδια είχαν γίνει στο ΔΑΚΛ, οπότε έφτασε η ώρα η παράδοση να συνεχιστεί με «διπλό» στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Διαιτητές είναι οι Άγγελος Ευαγγέλου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Βασίλειος Μωυσιάδης, με 4ο τον Ανδρέα Γκάμαρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση