Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Λευκή ισοπαλία - Χρυσός βαθμός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 22:45 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0: Λευκή ισοπαλία - Χρυσός βαθμός

Δοκάρι στο 71’ με το Μεντίνα οι φιλοξενούμενοι…

Ισοπαλία που της δίνει το δικαίωμα να κρατά την σωτηρία στα δικά της πόδια, πέτυχε η ομάδα της Λαμίας στην Τρίπολη αποσπώντας 0-0 από τον τοπικό Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνά τους ωστόσο ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν στο 71’ με το δοκάρι του Μεντίνα.

Ο ένας βαθμός από τη μία δίνει το πλεονέκτημα στον Αστέρα που με βάση και τα υπόλοιπα αποτελέσματα θέλει μία ακόμη νίκη για να εξασφαλιστεί και βαθμολογικά.

Από την άλλη η Λαμία διατήρησε δύο ομάδες από κάτω, με τις οποίες θα αναμετρηθεί τις επόμενες αγωνιστικές. Μάλιστα αν νικήσει την επόμενη αγωνιστική το Λεβαδειακό, θα τον καταδικάσει οριστικά στον υποβιβασμό.

Το σύστημα

Χωρίς εκπλήξεις το αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Λεωνίδας Βόκολος, με τον Κοσέλεφ για 3ο συνεχόμενο και 2ο σε play outs παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και Σιμόν, Αμπάντα στα άκρα, Τζανδάρη ως «κόφτη» και Νούνιες, Σλίβκα και Μαρτίνεθ στο κέντρο και με τους Βέργο, Μεντίνα προωθημένους.

Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και η Λαμία διατήρησε την παράδοση να παίζει αναγνωριστικά το πρώτο 10λεπτο - 12λεπτο χωρίς να πιέσει την αντίπαλη εστία.

Στην πρώτη απόπειρα επίθεσης στο 14’ είχαμε τον τραυματισμό στον ώμο του Νίκου Βέργου. Ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή με το Γιώργο Μανούσο.

Στο 25’ η πρώτη τελική εντός εστίας για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από κόρνερ του Τιλίκα και μακρινό σουτ του Αλβάρες με τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει.

Παρά το δυσάρεστο απρόοπτο με το Βέργο η Λαμία παρέμεινε προσηλωμένη στο στόχο να κρατήσει μακριά από την εστία της τους παίκτες του Αστέρα, σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο και χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι την ανάπαυλα.

Ένα σουτ του Ινγκλέσιας και μία κεφαλιά του Μπαράλες, έφεραν μοναδικό κέρδος κάποια κόρνερ για τους γηπεδούχους που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ βελτίωσαν και το ποσοστό κατοχής μπάλας που έγειρε υπέρ τους.

Την ίδια ώρα στη Νίκαια ο Ιωνικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στο 0-0 ενώ ο Λεβαδειακός είχε προβάδισμα δύο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Από την εμφάνιση του πρώτου μέρους, η Λαμία πήγε καλά μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι, σε ένα 45λεπτο χωρίς τελική και μόνο με ένα κόρνερ κερδισμένο στο 37’ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η επανάληψη

Δεν έκανε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα ο Λεωνίδας Βόκολος και ο Αστέρας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στα πρώτα λεπτά της επαναληψης, φέρνοντας με στημένα την μπάλα στην περιοχή του Κοσέλεφ.

Μεγάλη στιγμή για τον Αστέρα στο 55’ όταν από μπαλιά του Τιλίκα, ο Μπαράλες βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσέλεφ που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μετά το πρώτο τέταρτο η Λαμία «ξεμύτησε» από την περιοχή της, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και στο 67’ είδαν τη βολίδα του Ρεγκίς να φεύγει λίγο άουτ.

Πολύ γρήγορα στο 68’ ο Βόκολος πέρασε σε διορθωτικές κινήσεις στο κέντρο και για το ανασταλτικό κομμάτι, βάζοντας τον Στάνκο στη θέση του Τζανδάρη και τον Βασιλαντωνόπουλο στη θέση του Μαρτίνεθ.

Ο Αστέρας συνέχισε να πατάει περιοχή και με τον Μπαράλες και πάλι απείλησε στο 70’ με δυνατή κεφαλιά που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Στο 71’ όμως καταγράφεται η πρώτη τελική και μάλιστα εντός στόχου για τη Λαμία που ήταν και η πιο κλασική στο παιχνίδι. Φάουλ του Σλίβκα από αριστερά και κεφαλιά του Μεντίνα που είδε τον Τσιφτσή να σώζει με τη βοήθεια του δοκαριού του!

Πλέον η Λαμία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησε στο κέντρο, όμως ο Αστέρας στο 78’ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπαράλες που δεν μπόρεσε να τελειώσει όπως θα ήθελε την προσπάθεια του Ατιένθα μετά από ένα ακόμη κόρνερ των γηπεδούχων.

Ο χρόνος κυλούσε και ο Βόκολος έκανε δύο ακόμη αλλαγές με Τσούκαλο και Μπεχαράνο στις θέσεις των Νούνιες και Σλίβκα στο 87’.

Λίγο πριν το φινάλε και οι γηπεδούχοι έκαναν τις αλλαγές τους σε ένα παιχνίδι που προσπάθησαν περισσότερο και είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με Μπαράλες και Καστάνιο στο 89’.

Τέλος ένας σουτ του Βασιλαντωνόπουλου για τη Λαμία στο 93’ πέρασε άουτ, σε ένα αποτέλεσμα που θα δούμε πόσο χρήσιμο θα φανεί στις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Η κατάσταση πριν την 5η αγωνιστική των play outs και οι νέοι βαθμοί των ομάδων:

Πλεονέκτημα για Αστέρα, Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα που σώζονται με μία μόνο νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Ιωάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Ατιένζα, Καστάνο, Γκαρσία, Αλβάρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Μπερτόλιο), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (76’ Σίτο), Μπαράλες (90’ Κωστέας)

Στον πάγκο, Παπαδόπουλος, Τασουλής, Τζουκάνοβιτς, Αλάγμπε, Σανταφέ, Ζούγλης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (87’ Μπεχαράνο), Σιμόν, Τζανδάρης (68’ Στάνκο), Μαρτίνεθ (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Βέργος (λ.τρ. 20’ Μανούσος), Νούνιες (87’ Τσούκαλος), Μεντίνα

Στον πάγκο, Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Καραμάνος, Παύλοβετς

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης, Νικόλαος Σάββας

4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας

VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου

AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση