Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: Παραλίγο αυτοκτονία σε ματς θρίλερ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Μαΐου 2023 10:30 Λαμία - Λεβαδειακός 1-1: Παραλίγο αυτοκτονία σε ματς θρίλερ

Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτυ και αμέσως μετά δέχτηκαν γκολ από αυστηρό πέναλτυ! Ο 12ος παίκτης οι φίλαθλοι. Η ομάδα της Βοιωτίας είδε τον υποβιβασμό να έρχεται στις καθυστερήσεις από γκολ του έμπειρου Τόσιτς…

Παιχνίδι που δεν ήταν για καρδιακούς έγινε στο ΔΑΚΛ Αθανάσιος Διάκος, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League Playouts 2022-2023. Λαμία και Λεβαδειακός αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1, αποτέλεσμα που επιτρέπει στη Λαμία να έχει την υπόθεση παραμονής στα πόδια της, ενώ ο Λεβαδειακός αυτόματα υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική.

Η Λαμία παραλίγο να αυτοκτονήσει. Σε ένα λεπτό αντί να κάνει το 1-0 με το πέναλτυ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Μεντίνα, είδε να γίνεται το 0-1 με πέναλτυ για τους φιλοξενούμενους. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει στο 91’ και να παραμείνει δύο βαθμούς πάνω από τον Ιωνικό.

Βέβαια από τη στιγμή που η ομάδα της Νίκαιας δεν κέρδισε στο Ηράκλειο, ακόμη και με ήττα πάλι θα είχε την παραμονή στα πόδια της αλλά θα ήθελε μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική καθώς ο Λεβαδειακός θα παραφυλούσε για να κλέψει το εισιτήριο!

Φανταστική ατμόσφαιρα από τους φίλους της Λαμίας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Το σύστημα

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Λεωνίδας Βόκολος προσαρμόζοντας την ομάδα με κεντρικό επιθετικό τον Μεντίνα, καθώς ο Βέργος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στο ματς της Τρίπολης.

Έτσι η 4αδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος και Αμπάντα, μπροστά τους οι Τζανδάρης και Στάνκο και στα χαφ, οι Νούνιες, Σλίβκα και Μαρτίνεθ με αρκετές εναλλαγές ως προς το ποια πλευρά θα καλύπταν.

Σαφώς και πρώτο μέλημα ήταν να μην υπάρξει αιφνιδιασμός από τους αντιπάλους (όπως είχε πάθει ο Παναιτωλικός την προηγούμενη αγωνιστική) που τα έπαιζαν όλα για όλα για τη νίκη και από κει και πέρα να ψάξουν απερίσπαστοι το χρυσό γκολ.

Η Λαμία πάντως ξεκίνησε καλύτερα έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά.

Ο Λεβαδειακός πάντως είχε την πρώτη τελική στο 10’ με τον Βρακά να ξεφεύγει από αριστερά να σεντράρει και το Γερεμέγιεφ να πιάνει την αδύναμη κεφαλιά που έφυγε αρκετά άουτ.

Η απάντηση της Λαμίας στο 13’ με εξαιρετική ενέργεια του Σιμόν που έτρεξε το μισό γήπεδο έβγαλε και τη σέντρα μετά από ωραία πάσα του Μαρτίνεθ, ο Γκρόφ όμως πρόλαβε να απομακρύνει με υπερένταση προ του Μεντίνα.

Ουσιαστικά πάντως η πρώτη τελική για τη Λαμία ήταν στο 22’ σε ένα ξαφνικό σουτ του Μαρτίνεθ που έφυγε άουτ.

Στο 28’ η Λαμία έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Ο Νούνιες έκλεψε από τον Νίκα και με την παρέμβαση του Μαρτίνεθ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκροφ τον οποίο όμως δεν μπόρεσε να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Στο 40’ η Λαμία κέρδισε το πέναλτυ με το Μεντίνα, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος παίκτης. Ο επιθετικός της Λαμίας σούταρε δυνατά στο κέντρο όμως ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού δεν ξεγελάστηκε και απέκρουσε σωτήρια.

Το χαμένο πέναλτυ τςη Λαμίας:

Στο 44’ απίστευτη απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να δώσει πέναλτυ σε «ακούμπημα» του Τζανδάρη στο Γιαννιώτα. Οι διαμαρτυρίες ωστόσο ήταν χαλαρές αφού ήταν ακόμη από το σοκ του χαμένου πέναλτυ. Το ανέλαβε να το εκτελέσει ο Νίκας κι αυτός δεν αστόχησε και έγραψε από το πουθενά το 0-1.

Το πεναλτυ του Λεβαδειακού:

Μάλιστα αν και ο διαιτητής είχε δείξει δύο λεπτά καθυστέρηση και υπήρξε η διακοπή του πέναλτυ και μετέπειτα των πανηγυρισμών, δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω και ενώ η μπάλα παιζόταν στην περιοχή του Λεβαδειακού.

Η επανάληψη

Αν και η Λαμία έδειχνε σοκαρισμένη, ο Πετράκης άλλαξε επιθετικό, ενώ ο Βόκολος δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα.

Το έκανε στο 55’ βγάζοντας τον εκτός κλίματος Νούνιες και βάζοντας τον Τσιλούλη, ενώ στο 62’ πέρασε και τον Τσούκαλο παίζοντας με δεύτερο επιθετικό και έκλεισε τις αλλαγές του στο 69’ με την είσοδο των Τόσιτς και Μανούσου στις θέσεις των Μαρτίνεθ και Μεντίνα.

Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός αν εξαιρέσει κανείς τον Σακό, το μόνο που έκανε ήταν καθυστερήσεις. Ο Σακό μάλιστα στο 76’ είχε μακρινό δυνατό σουτ που βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κοσέλεφ!

Στο 78’ βέβαια έμεινε κι εκείνος στο έδαφος όχι για να κερδίσει δευτερόλεπτα αλλά γιατί χτύπησε και στο αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε η Λαμία είχε ένα φοβερό σε δύναμη σουτ του Σιμόν που βρήκε στο κεφάλι του Λιάγκα κι έφυγε κόρνερ.

Στο κόρνερ από τον Τόσιτς, ο Τσιλούλης είχε νέα βολίδα που έφυγε άουτ. Και αν ο επιθετικός από το Μάλι δικαιολογημένα έγινε και αλλαγή, αμέσως είχαμε τον ξαφνικό τραυματισμό του Γκροφ!

Με αυτά και με αυτά και ουσιαστικά χωρίς παιχνίδι φτάσαμε στο 90’ για να δούμε μια καρφωτή κεφαλιά του Παπαδόπουλου που μπλόκαρε ο Γκροφ (φάουλ Τόσιτς).

Τελικά το 1-1 ήρθε ακριβώς στο 92' από ασίστ του Τσούκαλου στον Τόσιτς και εξαιρετικό πλασέ του Σέρβου στα δίχτυα του Γκροφ.

Το γκολ του Τόσιτς στις καθυστερήσεις:

Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής Ευαγγέλου που είχε δείξει μόλις 5 λεπτά καθυστέρηση, μετά το γκολ της Λαμίας έδειξε άλλα 4! Αν και η ισοπαλία δε βόλευε ούτε τους γηπεδούχους, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που καιγόντουσαν να κυνηγήσουν το γκολ.

Με αυτό το 1-1 αυτόματα η ομάδα της Λιβαδειάς υποβιβάζεται, ενώ η Λαμία θα παίξει για δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ιωνικό την τελευταία αγωνιστική.

Συγκινητική η παρουσία του κόσμου της Λαμίας που αποτέλεσε το 12ο παίκτη της.

12ος παίκτης οι φίλοι της Λαμίας:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (55’ Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεντίνα (69’ Μανούσος)

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Παύλοβετς, Βασιλαντωνόπουλος, Ρόμανιτς

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (91’ Συμελίδης), Γιαννιώτας (91’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό), Βρακάς (72’ Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ

Στον πάγκο ήταν και οι, Στογιάνοβιτς, Σαβιέρ, Τζημόπουλος, Λουαλούα, Μπελμόντ

Το παιχνίδι:

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ευαγγέλου, Απτόσογλου, Φωτόπουλος και 4ος ο Πολυχρόνης. Στο VAR είναι ο Κουμπαράκης με βοηθό τον Παπαδάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση