Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Έπεσε στο «Λάκκο των Λεόντων»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 22:02 Πανσερραϊκός - Λαμία 2-0: Έπεσε στο «Λάκκο των Λεόντων»

Δύο εύκολα γκολ μέσα σε 4 λεπτά έδωσαν στην ομάδα των Σερρών την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα…

Ίσως στη χειρότερη εμφάνισή της στο φετινό πρωτάθλημα, η Λαμία ηττήθηκε 2-0 στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό που επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στη φυσική του έδρα το «Λάκκο των Λεόντων» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου είχε μόλις μία τελική στο παιχνίδι ωστόσο το ματς κρίθηκε σε ένα κακό 4λεπτο από το 66’ μέχρι το 70’, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από στημένη φάση και αμέσως μετά έβαλαν ένα φοβερό γκολ με τον Στάικο που τους έδωσε ουσιαστικά και τον αέρα της νίκης.

Γενικά όμως η απόδοση αρκετών παικτών της φιλοξενούμενης κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα παρασύροντας και το σύνολο της ομάδας και δίκαια δεν πήρε κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Το σύστημα

Με το σχήμα που είχε ξεκινήσει ουσιαστικά το φετινό πρωτάθλημα παράταξε ο Λεωνίδας Βόκολος τη Λαμία στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, με μόνη αλλαγή τον Βασιλαντωνόπουλο στη θέση του άτυχου Γιώργου Σαραμαντά.

Βέβαια ο τελευταίος έπαιξε δεξιά και αριστερά πέρασε ο Νταβίντ Σιμόν, ενώ θέση στην 11αδα ξαναπήρε ο Ισπανός Ρούμπεν Μαρτίνεθ. Στην άμυνα επίσης το δίδυμο Παύλοβετς και Τζανετόπουλος, στο κέντρο Νούνιες και Στάνκο με το Σλίβκα πανταχού παρών, στα πλάγια Μαρτίνεθ και Τσιλούλης να εναλλάσσονται αριστερά και δεξιά και μπροστά ο Καρλίτος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτα, όπως μας έχουν συνηθίσει σε αυτά τα πρώτα τους παιχνίδια με την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 25’ και μάλιστα δυο φορές.

Ήταν το σουτ του Μαρτίνεθ το οποίο έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Πεταυράκης. Το ριμπάουντ πήρε ο Καρλίτος όμως αυτή τη φορά έσωσε ο Χοβάν την εστία του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ από καλή θέση άουτ στο 28’ του Μούργου, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή τους παιχνίδι. Επίσης στο 32’ από σέντρα του Πηλέα ο Πεταυράκης αστόχησε με κεφαλιά από κοντά. Στο επόμενο λεπτό ο δραστήριος Τομάς είχε μία πραγματική τελική εντός εστίας για την ομάδα του Πανσερραϊκού που σε αυτό το πρώτο 45λεπτο διατήρησε την υπεροχή, απέναντι σε μια Λαμία που κυνήγησε την ουσία.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη ο Βόκολος έβγαλε τον Τσιλούλη βάζοντας έναν πιο κλασικό χαφ πίσω από τον Καρλίτος όπως τον Τόσιτς και ο Σλίβκα με τον Μαρτίνεθ συμπλήρωναν την 3αδα στο κέντρο.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με την όρεξη που είχε κλείσει το πρώτο μέρος και στο 53’ είχε μια καλή κεφαλιά του Άλεξιτς που εξουδετέρωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Κοσέλεφ.

Το παιχνίδι κυλούσε σε ρυθμούς που ευνοούσαν το 0-0 και ο τεχνικός της Λαμίας τόλμησε μια διπλή αλλαγή στο 64’ για να ενισχύσει την επίθεση με Σαντάνα και Λόνγκο σε θέση των Μαρτίνεθ και Στάνκο, όμως δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ!

Από στημένη φάση - φάουλ από τα δεξιά ο Μπέργκστρομ έπιασε την κεφαλιά ο Κοσέλεφ απέκρουσε, όμως ο Άλεκσιτς που καιροφυλακτούσε από κοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Σαν να μην έφτανε η ψυχρολουσία για τη Λαμία, ήρθε στο 70’ ο Στάικος να πιάσει ένα ασύλληπτο σουτ που πήγε στη εστία του Κοσέλεφ ο οποίος δεν μπόρεσε και πάλι να αποκρούσει (2-0). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πασχάλης Στάικος έχει πετύχει έξι γκολ στην μεγάλη κατηγορία εκ των οποίων τα τρία σε βάρος της Λαμίας! Τα προηγούμενα δύο ήταν με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Η εξέλιξη του ματς θύμισε τα εύκολα γκολ που δέχθηκε η ομάδα στο «Καραϊσκάκης» και σε διάστημα που φάνηκε να κρατά μακριά τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές από την εστία της.

Δεν είχε και πολλές επιλογές στον πάγκο ο Βόκολος που έριξε στο 79’ και τον Τσιλιανίδη στο παιχνίδι στη θέση του Νούνιες που χάθηκε στο β’ μέρος, σε ένα σύστημα με τρεις κλασικούς επιθετικούς.

Η αλλαγή του Καρλίτος από την Ακούνια στο 84’ δεν άλλαξε κάτι στο επιθετικογενές σύστημα των φιλοξενούμενων που έψαχναν μόλις τη 2η τελική τους στο παιχνίδι εντός εστίας!

Στα 10 ουσιαστικά τελευταία λεπτά που παίχτηκαν, καθώς ο Βάτσιος έπαιξε έξυπνα έδρα και έδειξε μόλις 5 λεπτά καθυστέρηση, παρά τους συνεχείς «τραυματισμούς» των γηπεδούχων μετά το 2-0, η Λαμία δεν έκανε ευκαιρία.

Βέβαια ο Πανσερραϊκός είχε μάθει το μάθημα του με τα γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις στις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League και έπαιξε μαζική άμυνα σε αυτό το διάστημα, ενώ έξυπνα παίκτες και Γκαρσία ροκάνισαν το χρόνο μέχρι τη λήξη.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ Πεταυράκης, Πηλέας (86’ Ντανκερλούι), Δεληγιαννίδης, Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζηστραβός), Τομάς (46’ Μασκανάκης), Άλεξιτς (94’ Μπαΐροβιτς)

Στον πάγκο Κατσίκας, Σοφιανός, Θυμιάνης, Μορέιρα, Γκοτζαμανίδης

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παύλοβετς, Στάνκο (46’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λόνγκο), Καρλίτος (84’ Ακούνια), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μούλα, Γιαννούτσος

Διαιτητές: Αριστείδης Βάτσιος, Ιορδάνης Απτόσογλου, Παντελής Σπυρόπουλος

4ος Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση