ΟΦΗ - Λαμία 1-1: Πήρε βαθμό από έναν καλύτερο αντίπαλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 08:22 ΟΦΗ - Λαμία 1-1: Πήρε βαθμό από έναν καλύτερο αντίπαλο

Αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ η ομάδα του Βόκολου, τα ατομικά λάθη έβαλαν ξανά στο παιχνίδι τον ΟΦΗ που εκτός από την ισοφάριση απείλησε και για τη νίκη…

Με συνταγή αλά Ολυμπιακό προσπάθησε να αποδράσει από το ΓεντιΚουλέ η ομάδα της Λαμίας απέναντι στον ΟΦΗ για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το τελικό αποτέλεσμα να γράφει 1-1.

Η Λαμία προηγήθηκε και πάλι πολύ γρήγορα στο σκορ, μόλις στο 3’ με τον πολύ καλό Ακούνια που ξεκίνησε πάλι ως βασικός, όμως η συνέχεια ήταν πολύ άσχημη, με ατομικά και ομαδικά λάθη που έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να έχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουν την ανατροπή από το πρώτο 45λεπτο.

Βελτιώθηκε με τις αλλαγές στην επανάληψη το γκολ δεν ήρθε και ο ΟΦΗ μάλλον πρέπει να αισθάνεται αδικημένος από το τελικό 1-1.

Έστω και έτσι όμως η Φθιωτική ομάδα έφτασε τους 21 βαθμούς και έχει μπροστά της το ματς με τον Πανσερραϊκό για να διεκδικήσει και πάλι την 6η θέση.

Γκολ αλλά κακό πρώτο μέρος!

Με μοναδική αλλαγή του Παπαδόπουλου στη θέση του Τζανετόπουλου σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, ξεκίνησε ο Βόκολος.

Η πρόθεση του ήταν ίδια, να πιέσει με τους Ακούνια - Μαρτίνεθ από ψηλά τους αντιπάλους του, που θα είχαν στη συνέχεια και δύο τετράδες άμυνας μέχρι την εστία του Κοσέλεφ.

Όλα λειτούργησαν υπέροχα και μόλις στο 3΄ έβγαλαν ένα πολύ όμορφο γκολ. Με το εξωτερικό ο Παπαδόπουλος, έβγαλε τετ α τετ τον Ακούνια κι αυτός δεν αστόχησε γράφοντας το 0-1.

Το 0-1 της Λαμίας:

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Λίγο η αντίδραση του ΟΦΗ λίγο ο δισταγμός των παικτών της Λαμίας, έφερε δύο φορές τους γηπεδούχους σε θέση βολής και συγκεκριμένα στο 15’ με τον Τοράλ και στο 17’ με τον Φελίπε.

Στο 26’ όμως η νέα ευκαιρία του Φελίπε προήρθε από ένα απρόσμενο δώρο του Τζανδάρη που έχασε την μπάλα χωρίς πίεση πασάροντας στον Γκαγιέγο. Αυτός έβγαλε τετ α τετ τον Βραζιλιάνο με τον Κοσέλεφ με τον τελευταίο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ με τη βοήθεια και του δοκαριού του.

Κάπου εκεί οι φωνές του Βόκολου έφεραν ένα μικρό ξύπνημα και μια τεράστια ευκαιρία με τον Τσιλούλη στο 29' μετά από προσπάθεια του Ακούνια, την σπατάλησε όμως πλασάροντας αδύναμα στην αγκαλιά του Μπάουμαν.

Η Λαμία που εξαφανίστηκε και πάλι από το γήπεδο στη συνέχεια, όμως τουλάχιστον αμυντικά στεκόταν αξιοπρεπώς. Και κάπου εκεί ήρθε νέο ατομικό λάθος αυτή τη φορά από τον Παπαδόπουλο στο 37’. Σέ ένα ακόμη παιχνίδι ο πολύπειρος αμυντικός υπέπεσε σε πέναλτυ δίνοντας το «δώρο» στο Νέιρα που ανέλαβε να το μετατρέψει σε γκολ (1-1).

1-1 με Νέιρα:

Δεν ήταν η ισοφάριση το κακό για τη Λαμία, αλλά η διαμόρφωση κάκιστης ψυχολογίας. Για τα επόμενα 9 λεπτά (7 + 2 καθυστερήσεις) οι ποδοσφαιριστές της παρακολουθούσαν τον Αμπάντα να βγάζει σέντρες από αριστερά και το Φελίπε να δοκιμάζει με όλους τους τρόπους, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει.

Το σφύριγμα του Σιδηρόπουλου ήταν πραγματικά βάλσαμο προκειμένου να τα πουν λίγο στα αποδυτήρια με τον προπονητή τους για να αλλάξει η ψυχολογία τους.

Η επανάληψη

Με μια αλλαγή εμφανίσθηκε στην επανάληψη η Λαμία, με το Μαρτίνεθ να δίνει τη θέση του στον Σίντκλει.

Τα προβλήματα όμως εξακολουθούσαν να είναι στη δεξιά πλευρά, έχοντας αναδείξει τον Αμπάντα σε πρόσωπο του αγώνα! Ο άλλοτε παίκτης της Λαμίας έχασε μοναδική ευκαιρία στο 48’ σουτάροντας πάνω στον Κοσέλεφ που του έκλεισε τη γωνία!

Και αν στο 53’ η ευκαιρία που έχασε ο Τσιλούλης ήταν ως μη γενόμενη αφού ήταν οφσάιντ, η φάση του 59’ έδειξε ότι η Λαμία μπορούσε και μάλιστα εύκολα, να σκοράρει απέναντι στους κρητικούς.

Ο Σιμόν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Σλίβκα έπιασε την κεφαλιά με την οποία έβγαλε τετ α τετ τον Ακούνια, ο σκόρερ της Λαμίας όμως αυτή τη φορά αστόχησε απελπιστικά!

Στο 61’ επειγόντως αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, με Τσιλούλη και Νούνιες να δίνουν τις θέσεις τους σε Τόσιτς και Στάνκο, ενώ ο Βόκολος έβγαλε και τον πιο επικίνδυνο παίκτη της ομάδας τον Ακούνια για να περάσει τον Μάλτσι.

Στο 64’ η Λαμία πάτησε και πάλι περιοχή με τον Τόσιτς να βγάζει μόνο του δεξιά το Σλίβκα που δεν μπόρεσε να γυρίσει στον ξεμαρκάριστο Μάλτσι.

Η Λαμία, βελτιώθηκε αλλά συνέχισε να μην είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουλάχιστον από τη μεσαία γραμμή κι κάτω.

Στο 81’ η τελευταία αλλαγή του Βόκολου με το Μούλα να παίρνει τη θέση του Σλίβκα χωρίς να αλλάξει κάτι στην ομάδα προς το καλύτερο.

Οι γηπεδούχοι αντίθετα ήταν καλύτεροι αλλά φλύαροι, και στο 88’ είχαν την ευκαιρία τους με το νεαρό Αποστολάκη να σουτάρει στα ύψη από καλή θέση.

Ένα φάουλ στο 90’ που κέρδισε η Λαμία για λίγα εκατοστά δεν ήταν πέναλτι και πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Με τον ΟΦΗ να πιέζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το γκολ της νίκης, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι λίγο μετά το 94’. Μια ισοπαλία πολύ σημαντική για τη Λαμία με δεδομένο και τη μέτρια εμφάνισή της.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Αμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος, Μπάκιτς, Νέιρα (56’ Ντίκο), Τόραλ (72’ Αποστολάκης), Μοσκέρα, Φελίπε (72’ Γκλάζερ)

Στον πάγκο, Σωτηρίου, Μαρινάκης, Θοράρινσον, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Ριέρα

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (61’ Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (61’ Τόσιτς), Ακούνια (61’ Μάλτσι), Σλίβκα (81’ Μούλα), Μαρτίνεθ (46’ Σίντκλει)

Στον πάγκο, Νάγκι, Τζανετόπουλος, Κοντονίκος, Βασιλαντωνόπουλος,

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Γεώργιος Χριστοδούλου

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση