Σήμερα Κυριακή ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 09:55 Σήμερα Κυριακή ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας

Η διαδρομή θα επισκεφθεί ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Λαμιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Το Σωματείο Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος» συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Δήμο Λαμιέων και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φθιώτιδας) τον διασυλλογικό αγώνα αντοχής 2ος Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας,  την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 ώρα 11:00.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμιας (11:00) και μετά από μια διαδρομή 94 χιλιομέτρων θα τερματίσει στον Αγ. Λουκά όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές – βραβεύσεις (15:00).

Ο αγώνας απευθύνεται  σε ποδηλάτες δρόμου με αγωνιστικό δελτίο στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Άνδρών-Γυναικών και Masters Α-Γ και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ποδηλασίας, την ιστορικότητα της περιοχής και τις ομορφιές της διαδρομής.

Η διαδρομή θα επισκεφθεί ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Λαμιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Θα περάσει δίπλα από την Αλαμάνα  και τις Θερμοπύλες, μέσα το χωριό Μπράλο με το φημισμένο σιδηροδρομικό σταθμό, θα διασχίσει τον ιστορικό Γοργοπόταμο, τις Κομποτάδες με τα αιωνόβια πλατάνια, τα Λουτρά Υπάτης με τα ιαματικά λουτρά και θα τερματίσει στον πευκόφυτο λόφο του Αγίου Λουκά μπροστά στο άγαλμα του Αχιλλέα.

 

 Η περσινή επιτυχημένη εκδήλωση έβαλε τα θεμέλια για μια πιο άρτια διοργάνωση φέτος που στόχο έχει την προβολή του τόπου μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του αθλήματος της ποδηλασίας. Επιδίωξή μας είναι η ενασχόληση με το οικολογικό άθλημα της ποδηλασίας και η προβολή των αξιών του αθλητισμού, ευ ζην, ευ αγωνίζεσθαι, ευγενούς άμιλλας, αγωνιστικότητας, υγείας, χαρά της συμμετοχή κ.α.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές του αγώνα που μας υποστηρίζουν, προάγουν τον αθλητισμό, τους χορηγούς - υποστηρικτές και σε όλους τους συντελεστές και εθελοντές για την ένθερμη υποστήριξη του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση