Ολυμπιακός - Λαμία 4-1: Οι Ευρωπαίοι "καθάρισαν" στο πρώτο ημίχρονο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 18:56 Ολυμπιακός - Λαμία 4-1: Οι Ευρωπαίοι "καθάρισαν" στο πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα του Βόκολου βρεθηκε μέσα σε τρία λεπτά πίσω στο σκορ με 2-0 και φάνηκε μόνο στην επανάληψη που κόντραρε στα ίσα τον μεγάλο αντίπαλό της...

Σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των Play Offs της Stoiximan Super League επικράτησε στο «Καραϊσκάκης» της Λαμίας με σκορ 4-1.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι εντυπωσιακός και με πολλές αλλαγές, έκανε μια πειστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και στο τρίλεπτο 24'-27' έβγαλε δύο γκολ ενώ δικαιούταν ένα ακόμη.

Η Λαμία ισορρόπησε στη συνέχεια και με τις κινήσεις του Βόκολου στην επανάληψη έγινε ανταγωνιστική μειώνοντας το σκορ και άγγιξε σε αρκετές στιγμές το 3-2, καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν πετύχει και τρίτο τέρμα με τον εκπληκτικό Ποντένσε. Στις καθυστερήσεις ήρθε το 4-1 που αδικεί την προσπάθεια των Φθιωτών σε αυτό το δεύτερο 45λεπτο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως τίποτα δεν ήταν με το μέρος της Λαμίας. Οι απουσίες, Αμαράλ, Σλίβκα, Στάνκο (τρεις εξαιτίας του Κατσικογιάννη), η προϊστορία (7 παιχνίδια 7 νίκες του Ολυμπιακού χωρίς να έχει πετύχει γκολ), το κίνητρο, συν βέβαια την ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» που μετά την τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, είδε ότι υπό όρους και συγκεκριμένα πετυχαίνοντας το απόλυτο στα εναπομείναντα παιχνίδια, έχει τύχη ακόμη και για το πρωτάθλημα.

Η ενδεκάδα της Λαμίας

Αποδεκατισμένη από τα σφυρίγματα του διαιτητή Κατσικογιάννη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η Λαμία έπαιξε με νέα πρόσωπα αλλά ίδια διάταξη και στο «Καραϊσκακης». Κοσέλεφ για 33η φορά κάτω από τα δοκάρια, Σίντκλεϊ, Σιμόν στα άκρα της άμυνας, ο Τζανετόπουλος στο κέντρο της μαζί με τον εξαιρετικό - στο ματς με τον ΠΑΟΚ - Γιαννούτσο, μπροστά τους Τζανδάρη και Νούνιες, στα χαφ Τσιλούλης, Μαρτίνεθ και Λέικ και μπροστά ο Κοντονίκος.

Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 5΄ όταν ο Μασούρας δεν μπόρεσε από σέντρα του Όρτα από δεξιά να φτάσει στην μπάλα και ενώ ήταν πρόσωπο με το τέρμα.

Ο Μασούρας που απείλησε με ένα σουτ και στο 20’ (μπλόκαρε ο Κοσέλεφ) και ενώ είχε πολύ καλύτερες επιλογές εντός περιοχής.

Το σκορ άνοιξε στο 24’ από υποδειγματική πάσα του Ποντένσε που αφού τρίπλαρε τον Σιμόν και εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Κοντονίκου, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσικίνιο που πλάσαρε επίσης υποδειγματικά τον Κοσέλεφ (1-0).

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 27’ από λάθος πάσα του Σιμόν, ο Έσε έγινε κάτοχος της και πάσαρε αμέσως στον Ναβάρο που πλάσαρε από μακριά, όμορφα, για το 2-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση λίγο έλειψε να γίνει το 3-0 αλλά ο Τζανετόπουλος έκοψε την τελική πάσα προς τον Τσικίνιο την τελευταία στιγμή.

Ακόμη κι έτσι όμως το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί ανεξάρτητα αν μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα της Φθιώτιδας, κρατούσε ψύχραιμα και με υπομονή την μπάλα απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και έβγαινε μάλιστα και με αξιώσεις στην κόντρα.

Ένα σουτ του πάντα δραστήριου Ποντένσε στο 38’ έφυγε λίγο άουτ, στην καλύτερη φάση του Ολυμπιακού πριν φτάσουμε στην ανάπαυλα.

Αντίθετα η Λαμία είχε μια μεγάλη στιγμή στο 40’, όταν σε φάση διαρκείας ο νεαρός Κοντονίκος μπερδεύτηκε από το ύψος της μικρής περιοχής του Πασχαλάκη και τελικά όπως όπως έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 42’ επίσης πάλι σε φάση πίεσης της Λαμίας, ο Ρέτσος χρησιμοποίησε αντικανονικά το χέρι του χτυπώντας τον Τσιλούλη εντός περιοχής, χωρίς να συγκινηθεί ο Διαμαντόπουλος που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 44’ με ένα ακόμη σουτ του Ποντένσε στα χέρια του Κοσέλεφ.

Η επανάληψη

Με δύο αλλαγές εμφανίσθηκε στην επανάληψη η Λαμία. Στη θέση του Κοντονίκου μπήκε ο Τερεζίου και σε αυτή του Νούνιες ο Βασιλαντωνόπουλος.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 49’ είχε μια κεφαλιά του Μασούρα ύστερα από φάουλ του Όρτα που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοσέλεφ.

Στο 52’ ένα ακόμη λάθος του Σιμόν έφερε και τρίτο γκολ του Ολυμπιακού από τον καλύτερο του παίκτη τον Ποντένσε. Μετά τις ασίστ, εκμεταλλεύτηκε και το λάθος του Σιμόν, και βγαίνοντας μόνος απέναντι στον Κοσέλεφ πλάσαρε εύκολα για το 3-0.

Στο 55’ ο Μασούρας από πάσα - ποιου άλλου - του Ποντένσε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Λαμίας πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 58’ ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε παίκτες για να τους ξεκουράσει, ενώ ο Βόκολος διόρθωσε τα πράγματα ρίχνοντας τον 37χρονο - πλέον - Τόσιτς στο παιχνίδι στη θέση του Σιμόν. Ο Βασιλαντωνόπουλος πήγε στη θέση του Ισπανού δεξιά, ο Τεραζίου γύρισε αριστερό μπακ και ο διεθνής Σέρβος πήγε δεκάρι.

Από αυτόν ήρθε και το πρώτο γκολ της Λαμίας για το πρωτάθλημα στο «Καραϊσκάκης» στο 64’. Ο Λέικ εκτέλεσε αμέσως ένα φάουλ που κέρδισε, δίνοντας στον Τόσιτς και αυτός αφού τρίπλαρε τον Άμπεϊ πλάσαρε ιδανικά τον Πασχαλάκη για το 3-1. Νωρίτερα στο 61’ ο Σέρβος είχε βγάλει τετ α τετ τον Τσιλούλη ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Στον Τόσιτς έχουν χρεωθεί επίσημα 4 ασίστ, ωστόσο αν οι συμπαίκτες του είχαν αξιοποιήσει όλες τις τελικές που τους είχε βγάλει τετ α τετ έπρεπε να είναι διψήφιος ο αριθμός!

Ενδιάμεσα στο 62’ είχαμε και ένα σουτ του Τερεζίου σε μια προώθηση του, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Στο 75’ ο Βόκολος έριξε έναν ακόμη καθαρό επιθετικό στο παιχνίδι τον Τσούκαλο στη θέση του Μαρτίνεθ.

Στο 77’ ο Τόσιτς βγήκε εξαιρετικά την αντεπίθεση και έβγαλε σε ένα ακόμη τετ α τετ τον ταχύτατο Τσιλούλη που πλάσαρε όμως άουτ. Τεράστια ευκαιρία για το 3-2 με την εξέδρα να διαμαρτύρεται για το κενό που έδειξε η ομάδα του.

Στο 79’ Διαμαντόπουλος και βοηθός δεν είδαν ότι η μπάλα έχει βγει άουτ πριν το γύρισμα του Κίνι αφήνοντας τον Ελ Κααμπί να πλασάρει πάνω στα χέρια του Κοσέλεφ. Αντίθετα στην αμέσως επόμενη φάση έδωσαν πλάγιο στο καθαρό κόψιμο του Τζανετόπουλου άνω στον Μάρτινς που είχε κλέψει με φάουλ την μπάλα από τον Σίντκλεϊ!

Στο 84’ είχαμε και την επανεμφάνιση του Τσιλιανίδη ου πήρε τη θέση του Λέικ, με τη Λαμία να θέλει να συνεχίσει να πιέζει ψηλά τον Ολυμπιακό, ο οποίος βέβαια είχε ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται το προσεχές ματς με την Άστον Βίλα.

Στο 89’ πάλι ο Τσιλούλης πλαγιοκόπησε από δεξιά την άμυνα του Ολυμπιακού ο Τσούκαλος όμως με το πονηρό τακουνάκι κοντραρίστηκε και δεν έβγαλε τελική.

Στο 91’ από φάουλ του Τόσιτς, ο Τζανετόπουλος ξεμαρκαρίστηκε κι έπιασε την κεφαλιά άουτ, που όμως δεν ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού, καθώς στο 93΄ δέχτηκε και 4ο γκολ στην κόντρα από τον Αλεξανδρόπουλο.

Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού, αλλά το σκορ (4-1) σίγουρα αδικεί την ομάδα της Φθιώτιδας.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» πριν τις ιστορικές αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα. Ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων όλοι την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου πρέπει να είναι με τον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό της Αθήνας του Europa Conference League.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Τσικίνιο (58’ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα (84’ Ελ Αραμπί), Βέζο, Κίνι, Μασούρας (73’ Μάρτινς), Ρίτσαρντς, Ναβάρο (73’ Ελ Κααμπί), Έσε, Ρέτσος (58’ Άμπεϊ), Ποντένσε

Αναπληρωματικοί, Τζολάκης, Φορτούνης, Ροντινέι, Καρβάλιο,

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (58’ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75’ Τσούκαλος), Λέικ (84’ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46’ Τερεζίου)

Αναπληρωματικοί, Χατζηεμμανουήλ, Σαραμαντάς, Μάλτσι, Κορνέζος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση