Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Απρίλιο 2024

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024 13:23 Δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Απρίλιο 2024

Με γνώμονα τη διασύνδεση και τη συνεργασία με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, το προσωπικό του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε συνάντηση στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λαμίας με τις κ.κ. Ζωή Τσούτσου, Κοινωνική Λειτουργό και Κατερίνα Χριστοδούλου, Ψυχολόγο.  

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ υλοποίησε δράση ενημέρωσης σε μαθητές της Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ Αταλάντης, όπως επίσης και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβανάτων.

Ο μήνας συνεχίστηκε με την επίσκεψη του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο Καρπενήσι όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Χρήστο Κακαβά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις και στη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ καθώς και η πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας με συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Αλεξάνδρα Βαστάκη, Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καρπενησίου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Το προσωπικό των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στη Χαλκίδα, σε συνεργασία με το προσωπικό της ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ Χαλκίδας και του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Ευβοίας.

Τέλος, το προσωπικό των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work) στη Λαμία και παρείχε υποστήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στην περιοχή της Λαμίας, της Χαλκίδας και του Καρπενησίου.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Κοινωνικής συνοχής μέσα από την αναβάθμιση των μηχανισμών και υπηρεσιών για τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κοινωνικοοικονομικής ένταξης, της ισότητας των ευκαιριών και την αντιμετώπιση κινδύνων φτώχιας και αποκλεισμού», για τη συνέχιση της δράσης: Παροχή υπηρεσιών για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην Κοινότητα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027».

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση