«Κλείνει» νωρίτερα το ΤΕΙ Στερεάς ο Γαβρόγλου!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 08:05 «Κλείνει» νωρίτερα το ΤΕΙ Στερεάς ο Γαβρόγλου!

Νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας που «καρφώνει» Μπακογιάννη και Αυτοδιοίκηση. Πρόταση για συλλαλητήριο.

Ένας μήνας σχεδόν από την έναρξη των μαθημάτων στο υπό κατάργηση – ελέω Γαβρόγλου - ΤΕΙ Στερεάς και το Υπουργείο συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις του Ιδρύματος για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αν και πολύ νωρίς, μόλις στις 22 Μαΐου 2018, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρος Λάμψας είχε εισηγηθεί προς τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ για συγκεκριμένες προσλήψεις για το Ακαδημαϊκό έτος 2018 -19, το Υπουργείο μόλις στις 19 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την κατανομή των θέσεων, με το παραπεταμένο παιδί της εκπαίδευσης στη Στερεά να δικαιούται μία (1) θέση, όταν πέρυσι είχαν εγκριθεί 40!

Το ΤΕΙ βέβαια είχε ζητήσει να επιχορηγηθεί για 10 θέσεις, ενώ για άλλες 40 ενημέρωσε ότι μπορούν να καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα. Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Παρόλα αυτά και με δεδομένο το σχέδιο διάλυσης του μοναδικού Ανώτατου Ιδρύματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το ΥΠΠΕΘ δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» ούτε για την πρόσληψη των υπολοίπων σαράντα εκτάκτων που θα καλύψουν ώρες για να γίνουν κανονικά τα μαθήματα στα Τμήματα.

Ενδεικτική και η ερώτηση της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που όπως ανέφερε βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω έλλειψης έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και σχετικό έγγραφο του Πρύτανη προς το Υπουργείο Παιδείας:

Προφανώς και η συγκεκριμένη αντιμετώπιση δεν είναι τυχαία και είναι προς την κατεύθυνση «εσείς δεν μπορείτε να κάνετε μαθήματα, θέλετε να γίνεται και Πανεπιστήμιο».

Το πυροτέχνημα

Τις προηγούμενες ημέρες και μετά από πιέσεις των Φθιωτών βουλευτών πραγματοποιήθηκε ένας πολιτικός ελιγμός, που ισοδυναμεί με... καθρεφτάκια για ιθαγενείς με την ανακοίνωση δημιουργίας Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε ) με έδρα τη Λαμία, με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις ίδρυσης ΑΕΙ και Ερευνητικού Κέντρου στη Στερεά Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του όμως που παραχώρησε στο epoli.gr, αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά πρόκειται για πυροτέχνημα, αφού αναφέρει ότι «Το Συμβούλιο αυτό μεταξύ των άλλων θα μελετήσει και τις προοπτικές ίδρυσης Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα», συμπληρώνοντας για να κοπούν οι ορέξεις των στερεοελλαδιτών «Άλλωστε πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ίδρυση ενός Πανεπιστημίου απαιτεί διαδικασίες ωρίμανσης τουλάχιστον 25 χρόνων».

Δυστυχώς στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γαβρόγλου δε διστάζει να ξαναεπιτεθεί στους Αυτοδιοικητικούς ξεχνώντας φαίνεται πολύ γρήγορα ακόμη και όσα δήλωσε μπροστά στις κάμερες αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για διακριτούς αλλά πολύ σημαντικούς συμπληρωματικούς ρόλους και φυσικά για εμπιστοσύνη ότι μπορεί να γίνει σύντομα το δεύτερο βήμα για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς (δείτε μετά το 07:00):

Σημειώνουμε ότι στην συνέντευξη στο epoli.gr αναφέρει το εκπληκτικά απαξιωτικό σε σχέση με τον αντίλογο των τοπικών κοινωνιών «Ένα Πανεπιστήμιο δεν ιδρύεται με την ίδια λογική που κάποιος ανοίγει ένα σούπερ μάρκετ», με προηγηθείσα αναφορά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας!

Συλλαλητήριο;

Πριν βγει στο διαδίκτυο η συνέντευξη Γαβρόγλου, στο «θερμό» Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, η μείζων μειοψηφία διατύπωσε το αίτημα και έλαβε θετική απάντηση από το δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη, για την οργάνωση συλλαλητηρίου «για όλα όσα διαδραματίζονται στην περιφέρεια μας και ειδικότερα την υποβάθμιση στον Νομό Φθιώτιδας σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, Περιφέρεια, Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, ΤΕΕ ΟΛΜΕ τον σύλλογο φοιτητών ΤΕΙ,  Συλλόγους, κλπ

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας μας πρέπει να βρεθεί η κυβέρνηση που δια του υπουργού Παιδείας κ Γαβρόγλου εξελίσσεται σε ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον για τον Νομό μας», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση