"Καμπάνα" σε Λαμιώτη επαγγελματία για πλαστές σφραγίδες και βεβαιώσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 20:23 "Καμπάνα" σε Λαμιώτη επαγγελματία για πλαστές σφραγίδες και βεβαιώσεις

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, τιμώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας ιδιοκτήτη σχολής οδηγών που χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα στις καταθέσεις αιτήσεων υποψηφίων για ανανέωση άδεια οδήγησης.

Η υπόθεση είχε έρθει στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2016 όταν ο ιδιοκτήτης της Σχολής και ένας υπάλληλος του, είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν «μαϊμού» σφραγίδες, αντιγράφοντας και την υπογραφή υπαλλήλου του ΚΕΠ Λαμίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο συγκεκριμένος δάσκαλος που διατηρεί σχολή οδηγών στη Λαμία, κατέθετε ενώπιον των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Φθιώτιδας, πλαστές αιτήσεις, καθώς έφεραν πλαστές σφραγίδες για το γνήσιο της υπογραφής, υποτίθεται από υπάλληλο του ΚΕΠ του Δήμου Λαμιέων που υπέγραφε σε αυτές.

Οι περιπτώσεις που αναφέρονταν στη δικογραφία ήταν 23 και οι πλαστές βεβαιώσεις είχαν κατατεθεί από 12/4/2013 έως 9/12/2014 στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Συγκοινωνιών για ανανεώσεις αδειών οδήγησης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω του δημοσίου χαρακτήρα της υπηρεσίας όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας και ο κατηγορούμενος - που δεν παρέστη στη δίκη - οφείλει να καταβάλει το ποσό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση